Top activiteiten in Bulgarije

Onze bestemmingen


Ontdek de verborgen schatten van Bulgarije

Bulgarije is een vakantieland in opkomst. De prachtige hoofdstad Sofia biedt een weelde aan bezienswaardigheden, maar ook kustbestemmingen aan de Zwarte Zee zoals Slantsjev Brjag (Sunny Beach) weten veel publiek te trekken.

De Bulgaarse hoofdstad Sofia zal niet de eerste bestemming zijn waar je aan denkt voor een citytrip. Des te meer reden om wel te gaan! De stad is relatief voordelig en herbergt prachtige bezienswaardigheden, zoals de neo-byzantijnse Alexander Nevski-herdenkingskathedraal. De middeleeuwse Kerk van Bojana aan de rand van de stad is met haar fraaie schilderingen ook een absolute must-see.

Natuurliefhebbers zijn op hun plek in het zuidwesten van het land in Nationaal Park Pirin. Dit prachtige gebied omvat een kalksteengebergte met gletsjermeren, watervallen en grotten. Een heel ander natuurgezicht zie je als je het binnenland intrekt bij het Nationaal Park Centrale Balkan. Hier staan schitterende voorhistorische beukenbossen.

Verspreid over het land zijn verschillende Werelderfgoedlocaties te vinden die zeer de moeite waard zijn. Tegen de Roemeense grens in het midden van het land vind je de Rotskerken van Ivanovo. Een uit rots gehouwen kerkcomplex met prachtig bewaard gebleven muurschilderingen uit de middeleeuwen.

Tot slot is de vierhonderd kilometer lange kust van Bulgarije een belangrijke trekpleister. Populaire bestemmingen zijn Sunny Beach en het Goudstrand. Jong en oud kunnen hier genieten van de zon en fantastische wateractiviteiten. Kortom: Bulgarije heeft attracties voor ieder type reiziger. Waar wacht je nog op?