Top activiteiten in Sofia

Zin in een verandering van omgeving zonder naar de andere kant van de wereld te hoeven gaan? Zoek niet al te ver, want op drie uur vliegen ligt de charmante Bulgaarse hoofdstad Sofia, met haar vele prachtige monumenten, berglandschappen en goede gastronomie.


Sofia, het hart van Bulgarije

Begin je bezoek aan de stad vanaf het fraaie, ruime plein waar het stralend witte gebouw van het nationale parlement staat. In de vlakbij gelegen kathedraal van Alexander Nevski, de beroemde Russische prins, vind je prachtige versieringen en edelstenen in alle kleuren. Neem de tijd en laat je blik langs de vele stijlvolle ornamenten glijden, voordat je naar een van de andere prachtige gebouwen in de Bulgaarse hoofdstad gaat: het Centraal Badhuis, gebouwd in 1908.

Wil je tijdens je verblijf in Sofia ook volop van de natuur genieten? Ga naar Vitosja, het op drie na hoogste gebergte van Bulgarije en bij uitstek een gebied waar je al je wandelbehoeften kunt bevredigen. Laat je onderweg verrassen door de bijzondere stenenrivier Zlatnite Mostove en de Boyanakerk.

Na deze grote dosis zuivere en frisse lucht heb je een goed excuus om de gastronomische specialiteiten van de regio te proberen, zoals de baklava (traditioneel nagerecht). Kleine, typische lekkernijen voor Sofia en Bulgarije, waarvan het echt zonde zou zijn als je ze links liet liggen.