Top activiteiten in Cambodja

De 'parel van Zuidoost-Azië' heeft alles om je vakantie tot een onvergetelijke ervaring te maken. Relaxen in een hangmat en uitkijken over de azuurblauwe zee is er een geliefde bezigheid. Wil je niet alleen maar met je voeten in het zand van hagelwitte bounty-stranden te zitten, ga dan op avontuur in tropische regenwouden vol geheimzinnige tempels.


Avontuurlijk Cambodja

Cambodja is voor een groot deel bedekt met ongerepte jungle waarin veel zeldzame bewoners rondslingeren en -sluipen. Midden in het groene hart van het land ligt het Tonlé-Sapmeer, waar je dolfijnen, krokodillen, waterbuffels en olifanten kunt spotten. In het oosten en noordoosten liggen de natuurrijke provincies Ratanakiri en Mondulkiri, met uitgestrekte tropische regenwouden en schitterende watervallen, omzoomd door ruige bergplateaus.

Te midden van al dat moois ligt de roerige geschiedenis van het land verborgen. Als een echte 'Indiana Jones' kun je op onderzoek uit in de tempelruïnes van grote koningen. In verschillende musea worden kunstschatten en gebruiksvoorwerpen tentoongesteld van verloren beschavingen. Een bezoek aan de beroemde tempelstad Ankor Wat, gebouwd door de Khmer-koning Suryavarman, is voor velen het hoogtepunt van hun Cambodja-reis.

De Cambodjanen zijn vriendelijk en gastvrij en hebben hun eigen draai gegeven aan de Aziatische keuken die voor iedereen wel iets te smullen biedt. Een reis naar Cambodja is in alle opzichten een belevenis.