Top activiteiten in Montréal

Met het uitgebreide culturele aanbod, de fascinerende geschiedenis en de uiterst besmettelijke levensvreugde, trekt de grootste Franstalige stad van Canada elk jaar weer bezoekers uit de hele wereld.


Montreal, de lichtstad

In de wijk Oud-Montreal, gelegen op de oevers van de Saint Lawrence, herbeleef je de eerste momenten van het 'nieuwe Frankrijk' door de gebouwen uit de 18e eeuw en de karakteristieke monumenten. Wandel over de Marché Bonsecours, begeef je naar het Place Jacques-Cartier en ga op in de schilderachtige en sfeervolle straatjes.

Gastronomische hoogtepunten vind je in de talrijke restaurants in de wijk Plateau-Mont-Royal. Geniet van de gezellige en zorgeloze sfeer, gevoed door de gastvrijheid van de Québecois.

En waar het in de winter een goed gebruik is om te schaatsen op de belangrijkste pleinen van Montreal, plan je in de zomermaanden liever een uitstapje naar het eiland Notre-Dame en het Jean-Drapeau park. Op skates, te voet of simpelweg languit op het gras liggend, geniet je van het Montrealse leven.

Wanneer ga jij naar Montreal?