Top activiteiten in Vancouver


Fantastisch Vancouver!


De stad Vancouver is de grootste stad van de Canadese provincie Brits-Columbia. De stad in het zuidwesten van Canada dankt haar naam aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Van Coeverden

Voor een mooi overzicht van wat de stad te bieden heeft, ga je naar de Vancouver Lookout. Deze toren in het hart van de haven biedt een schitterend panoramisch uitzicht over de wolkenkrabbers, wateren en parken van Vancouver.

Zoals vanaf de uitkijktoren te zien is, heeft Vancouver ook een redelijk groen gezicht. Je kunt hier dan ook op en top genieten van het buitenleven. De stad kent enkele schitterende parken, zoals het enorme Stanley Park en het Queen Elizabeth Park. Lees ons insider-artikel '5x naar buiten in Vancouver' om de beste buitenactiviteiten in Vancouver te ontdekken.

Een stad als Vancouver herbergt natuurlijk ook een aantal prestigieuze museums, zoals het Museum of Anthropology met talloze intrigerende antropologische voorwerpen. De Vancouver Public Library is ook een bijzondere bezienswaardigheid met haar negen verdiepingen en overdekte promenade. Als je tussen juni en september in de stad bent, mag je het jaarlijkse theaterfestival Bard on The Beach niet missen. Dit spektakel staat geheel in het teken van Shakespeare.

Voor wat eenvoudiger vermaak ga je naar Granville Island om lekker te shoppen. Vooral de versmarkt in dit gebied is erg populair. Waar wacht je nog op? Laat je betoveren door de charme van Vancouver!