Terug naar resultaten

5x niet missen in Vancouver

De stad Vancouver is een van de grootste, welvarendste en gezelligste steden van Canada. Wandel door de historische wijk Gastown, snuif de frisse geur van ceders op in Stanley Park, en wandel boven de boomtoppen van het regenwoud. Dit zijn de 5 hoogtepunten van Vancouver.

1. Walk in the park

Het eerste wat opvalt als je door Vancouver wandelt, is de enorme hoeveelheid prachtige parken. Nou, zegt ‘een wandeling door Vancouver’ nog niet veel, want de stad is enorm groot. Vancouver-stad ligt aan het kustfjord Burrard Inlet, in het zuidwesten van British Columbia, en telt ruim 600.000 inwoners. Hier vind je Pacific Spirit Regional Park (1), een enorm bosrijk gebied midden in de stad. De inwoners van Vancouver komen hier relaxen, wandelen, picknicken, rennen, fietsen en zelfs paardrijden. Aan de andere kant van de highway 99 ligt Queen Elizabeth Park (2), waar inwoners van de stad hun lunch oppeuzelen tussen de bloemen. Noordelijk van Downtown Vancouver ligt de wijk West End, met heerlijke stranden én de toegangsweg tot Stanley Park (3). Dit grote stadspark langs de westkust heeft kilometerslange wandelpaden met schilderachtige uitzichten. Bekijk de beroemde totempalen bij Brockton Point, maak een selfie op de Sea Wall van Stanley Park, en kijk je ogen uit in het grootste Aquarium van Canada (4).

vancouver_0.jpg

2. Vorkje prikken in Gastown

Gastown, de belangrijkste historische wijk van Vancouver, dankt zijn naam aan John ‘Gassy Jack’ Deighton, die op deze plek lang geleden de eerste ‘saloon’ begon.  In de zomer is dit een heerlijke plek om op de gezellige pleinen een terrasje te pakken. In de winter waan je je er in een knus verhaal van Dickens. In de vrolijke, Victoriaanse gebouwen, vind je boetiekjes, kunstgalerieën en heel veel leuke eettentjes. De wijk is een ware trekpleister voor foodies. Aanraders: Nicli Antica Pizzeria (5), waar je to die for pizza’s met flinterdunne bodem eet, en Tuc Craft Kitchen (6), waar pork belly crackling (geroosterde varkensbuik), en orange-glazed lamb ribs (sinaasappel-geglazuurde lamsribben) op het menu staan.

3. Chinatown

‘Hongcouver’, wordt het Chinatown van Vancouver wel genoemd, en het is de op twee na grootste Chinese buurt van Amerika, (na die in New York en San Francisco). Ook hier kun je heerlijk smullen - bij eetstalletjes langs de weg, en de beste Chinese restaurants ter wereld. Maar er is nog veel meer te doen. Een absolute mus- do is een bezoek aan Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden (7), een ongelofelijk mooie oase van rust, midden in de stad. Erg grappig is Sam Kee Building (8), het smalste gebouw ter wereld. Wing Sang Building (9), is het oudste gebouw van Vancouver. Vanaf Gastown wandel je zuidwaarts en steek je E. Hastings Street over om in Chinatown te komen.

 
4. Bloedstollende brug

Heb je een sterke maag? Geen last van hoogte- of dieptevrees? Dan is de Capilano Suspension Bridge (10) een attractie die je niet mag missen. Op een hoogte van 70 meter slingert de hangbrug boven de rivier Capilano door het regenwoud. 140 meter lang kijk je in de duizelingwekkende diepte, of over de toppen van de woudreuzen om je heen. In de winter hangt de brug vol met lampjes, wat een romantische kerstsfeer geeft. Trek wel goede schoenen en waterbestendige kleding aan. Het kan behoorlijk vochtig zijn in het regenwoud, en soms wandel je zelfs door laaghangende wolken. De toegangsprijzen voor het park zijn pittig, en variëren - afhankelijk van leeftijd - van 15 tot 50 dollar* per persoon (ongeveer 13 tot 44 euro). Vanuit Downtown Vancouver gaan shuttlebussen naar het park. 

* Let op: prijzen kunnen veranderen.

Vancouver Capilano Suspension Bridge.jpg
Foto: Pixabay

5. Marktje pakken op Granville Island

Zin in schuifelen langs marktkraampjes? Houd je van straattoneel, boetiekjes en kunstgalerijen? Dan is Granville Island, een schiereiland tussen Westend en Downtown Vancouver, jouw place to be. Een van de leukste uitjes op het schiereiland is de Granville Island Public Market (11). In de overdekte markthal wordt, in een wirwar van kramen, eten, eten, en nog eens eten aangeboden. Heel veel kleurig, mooi opgestapeld fruit, een geurige bakery-afdeling, vis uit alle werelddelen, vlees, kaas, snoep en alles waar je maar trek in hebt. Er zijn ook volop restaurantjes en koffietentjes. Vanuit het stadscentrum kom je er met de watertaxi. Er is ook een ondergrondse parkeergarage. De Public Market is dagelijks geopend van 9 tot 19 uur.

Whale watching

Een van de redenen waarom mensen naar Vancouver reizen, is dat van maart tot oktober duizenden walvissen en orka’s door de omliggende fjorden trekken. Vancouver is een van 's werelds beste locaties voor walvistoerisme. Veel touroperators die walvisexcursies aanbieden rond de Golf, en de San Juan-eilanden, vertrekken vanaf Richmond, een stadje dat bij Greater Vancouver hoort. Als je bijvoorbeeld bij Vancouver Whale Watch (12) een walvisexcursie boekt, vertrek je vanuit het vissersdorp Steveston. Vanuit Downtown Vancouver is het ongeveer drie kwartier reizen naar Steveston. Een gemiddelde boottocht duurt vier tot zes uur. Op het moment dat er inderdaad walvissen gevonden zijn, heb je ongeveer 20 tot 45 minuten de kans om de dieren vanaf zo’n tweehonderd meter afstand te bekijken. In 98% van de trips krijg je daadwerkelijk walvissen te zien. Meestal zijn het orka’s.

Eten en drinken

Er zijn veel goede restaurants in Vancouver. Typisch Vancouver is de fastfoodketen met de rode letters: Tim Hortons, gespecialiseerd in koffie en donuts. 

Vliegen & overnachten

In Downtown Vancouver, Westend, Gastown en Coal Harbour vind je fijne hotels. Vanuit Nederland kun je in ca. 10 uur naar Vancouver vliegen.

Top 3 eten en drinken in Vancouver 

Koffie. De inwoners van Vancouver zijn echte coffee lovers. Een van de populairste koffietentjes is Spade (13).

 Poutine. De Canadese versie van kapsalon! Dit gerecht bestaat uit friet, overgoten met kaas en een dikke jus. 

Maple syrup. Deze zoete siroop is gemaakt van het sap van de Esdoorn. Het wordt gebruikt voor in de koffie, op pancakes, en eigenlijk in alles wat zoet is.

Contacten 

 1. Pacific Spirit Regional Park: 5495 Chancellor Blvd, BC V6T1E4, Vancouver, +1 6042245739
 2. Queen Elizabeth Park: 4600 Cambie St, BC V5Z 2Z1, Vancouver
 3. Stanley Park: 845 Avison Way, Stanley Park, Vancouver, British Columbia V6B 3X8, Canada
 4. Vancouver Aquarium: 288 Bremner Boulevard, Toronto, Ontario M5V 3L9, Canada
 5. Nicli Antica Pizzeria: 62 E Cordova St, BC V6A 1K2, Vancouver, +1 6046696985
 6. Tuc Craft Kitchen: 60 W Cordova St, BC V6B 1C9, Vancouver, +1 6045598999
 7. Sun Yat-Sen garden: 578 Carrall St, BC V6B5K2, Vancouver, +1 6046623207
 8. Sam Kee Building: 8 Pender St W, British Columbia V6B1R5, Vancouver
 9. Wing Sang Building: 51 Pender St E, British Columbia V6A1S9, Vancouver
 10. Capilano Suspension Bridge: 3735 Capilano Rd, BC V7R 4J1, North Vancouver, +1 6049857474
 11. Granville Island Public Market: 1689 Johnston St., British Columbia V6H3S3, Vancouver
 12. Vancouver Whale Watch: 12240 2nd Ave Suite 210, Steveston, British Columbia V7E3L8, Richmond, Greater Vancouver, +1 6042749565
 13. Spade: 1858 Commercial Dr, BC V5N4A5, Vancouver, +1 6044284092