Top activiteiten in Santiago de Chile


Stad en natuur in Santiago


Santiago is de hoofdstad van Chili. De miljoenenstad heeft een prachtige ligging aan de rand van het Andesgebergte en is goed te bereizen met de metro. Geniet van de mediterraanse temperaturen, de opgewekte bevolking en de vele mogelijkheden van deze Zuid-Amerikaanse metropool.

Het plein Plaza de Armas vormt het hart van de stad en herbergt onder andere de fraaie Catedral Metropolitana de Santiago. Dit neoclassicistische heiligdom is de zetel van de aartsbisschop van Santiago. Op loopafstand vind je het Palacio de La Moneda, een belangrijk overheidsgebouw waar je om de dag een traditionele wisseling van de wacht kunt aanschouwen.

Santiago is een perfecte bestemming als je niet van een standaard citytrip houdt. Verken de stad op de fiets en ontdek naast alle bijzondere stedelijke hoogtepunten ook bijzondere groene plekjes. De stad heeft verschillende parken en met een ligging nabij het Andesgebergte zijn er tal van avontuurlijke mogelijkheden, van skiën tot paardrijden. Lees de insider tips voor '5x buiten in Santiago de Chile' voor de beste buitenactiviteiten nabij de stad.

Patyio Bellavista is een bruisende plek waar je kunt genieten van restaurants, bars en winkels. De feestjes gaan door tot in de late uurtjes in de wijk Bellavista. Ook vind je hier her en der kleine kunstgaleries.

Santiago vormt het ideale startpunt voor een reis door Chili met haar stedelijke hoogtepunten en nabijgelegen natuur. Je gaat hier ongetwijfeld een onvergetelijke tijd tegemoet.