Top activiteiten in Beijing


Ontdek het uitgestrekte Beijing


Beijing, de enorme hoofdstad van China, is haast een land op zich. De metropool heeft met ruim 21 miljoen inwoners een grotere bevolking dan heel Nederland. De stad kent vele bijzondere hoogtepunten.

Met name de historische bezienswaardigheden van Beijing staan hoog op het lijstje van veel bezoekers. De afmetingen van veel populaire bezienswaardigheden zijn, net als de stad, enorm. Het Plein van de Hemelse Vrede meet bijvoorbeeld 44 hectare. Midden op het plein staat een mausoleum waar Mao Zedong ligt opgebaard. Lees ook onze insider tips voor 7 must-sees in Beijing.  

De Verboden Stad is een ander uitgestrekt en fascinerend hoogtepunt in Beijing. Het complex waar de keizers uit de Ming- en de Qing-dynastie verbleven, omvat 999 gebouwen met in totaal 9999 kamers waar je dagenlang kunt rondzwerven.

Tot slot is er natuurlijk de iconische Chinese Muur, vlak bij de Chinese hoofdstad. Deze 6000 kilometer lange muur vormde oorspronkelijk een verdedigingswal en biedt tegenwoordig indrukwekkende wandelmogelijkheden. Lees het insider-artikel '5x hiken op de Chinese Muur' voor de mooiste wandelplekken.

Wat je ook gaat doen in Peking, lekker eten kun je hier in ieder geval. De Chinezen houden van eten en je vindt hier dan ook op elke straathoek wel een mogelijkheid om lekker en goedkoop te eten. Wees avontuurlijk en probeer wat exotische gerechten om China op haar best te ervaren!