Top activiteiten in Hong Kong

Hong Kong ligt tussen de Chinese Zee en de Parelrivier. Het is een fascinerende stad die altijd vol energie zit. Laat je meeslepen door de drukte van de activiteiten en bezienswaardigheden van Hong Kong en trakteer jezelf op een exotische stedentrip vol oosterse geuren!


Hong Kong, de Parel van de Oriënt

Stap op een van de legendarische Star Ferry-boten die het eiland verbinden met het vasteland. Voor een romantische overtocht vaar je 's avonds en geniet je met z'n tweeën van de schittering van het nachtelijke Hong Kong. Maar het kan nog indrukwekkender: vanaf de bovenste verdieping van de Bank of China Tower heb je een adembenemend uitzicht.

Slenter rond etenstijd – of gewoon uit nieuwsgierigheid – over de markten van Hong Kong en droom weg bij de exotische producten die opgestapeld liggen in de kramen. Als al je zintuigen wakker zijn, vervolg je je culinaire ontdekkingstocht in een van de restaurants van de stad.

Dwaal door het doolhof van straatjes in de wijk Sheung Wan, waar je je in het hart van de historische wijk terug in de tijd waant. Klim naar boven op de Peak, de hooggelegen woonwijk. Vanaf het hoogste punt kijk je uit over de mysterieuze en fascinerende 'Parel van de Oriënt'...

Met deze video over Hong Kong krijg je alvast een indruk van deze fascinerende metropool!