Top activiteiten in Shanghai

De Chinese stad Shanghai is een van de drie grootste metropolen ter wereld en dat betekent dat je je er oneindig kunt vermaken. Of je nu houdt van shoppen in authentieke winkeltjes of in moderne shopping malls: winkelen is een geliefde bezigheid in de stad en er is niets wat er niet te koop is. Shanghai is ook de perfecte stad om oude tradities en lokale gebruiken te ontdekken. Bezoek de vele prachtige tempels en eet een portie dumpling in een van de stadsparken. In Shanghai komt iedere reiziger aan zijn trekken.


Citytrip naar meeslepend Shanghai

Shoppen in Shanghai

Voor een shopvakantie ben je in Shanghai aan het juiste adres. Het barst er van de authentieke markten met honderden kraampjes vol Chinese snuisterijen. Zo vind je in Tianshan Tea City, een unieke markt, onder andere Chinees servies en duizenden theesoorten. Maar er zijn ook gigantische warenhuizen zoals Cloud 9, met honderden elektronicawinkels, bioscopen, kledingzaken en restaurants.

Voor shopliefhebbers heeft Shanghai een heel groot voordeel: je kunt er écht tax free shoppen in bepaalde winkels. De meeste van die winkels bevinden zich op Nanjing Road. Als je er iets koopt, vraag je om de bon, én een speciaal terugvraagformulier. Op het vliegveld ga je met je spullen en bonnen door de douane voor een stempel. Vervolgens krijg je bij een speciale balie je geld terug.

Cultuur in Shanghai

Liefhebbers van cultuur en tradities kunnen ook hun slag slaan in de stad. In de prachtige stadsparken kun je thee drinken in een traditioneel theehuis en rondwandelen langs prachtige gebouwen die in oude stijl zijn nagebouwd. Ook leuk: een traditionele massage of een Chinese acupressuurbehandeling ondergaan in een van de vele massagesalons. En in het Shanghai Museum Chinees porselein en traditionele klederdracht bekijken.

Eten in Shanghai

Maak je shop- en cultuursessies af met typisch Chinese lekkernijen als Pekingeend en dim sum. En steek in een van de tempels een wierrookstokje op voor een goed karma. Een citytrip naar Shanghai maakt een onuitwisbare indruk en is voor iedere reiziger puur genieten.