Terug naar resultaten

5x Costa Rica buiten de gebaande paden

Doris Furcic

Doris Furcic is een reislustige storyteller met Kroatische roots die vaak alleen reist. Ze trok onder meer backpackend door Zuid-Amerika.

Hoofdstad San José, het strand van Tamarindo, vulkaan Arenal en nationale parken Manuel Antonio en Tortuguero zijn de populairste hotspots van Costa Rica. Maar buiten deze toeristische trekpleisters vind je verbazingwekkende gebieden die slechts door enkele toeristen zijn verkend. Deze verborgen plekken bewaar ik eigenlijk het liefst voor mezelf, maar ik geef je toch 5 tips.

1

Hiken in Corcovado National Park

Reis per bus naar een van de meest geïsoleerde plekken van Costa Rica: Bahia Drake. Een ruige kustlijn rijk aan wildlife, palmen, rotsen, strandjes én op één hand te tellen toeristen. Of ga vanuit Puerto Jiménez het meest ongerepte, nationale park van Costa Rica in. Luister naar de brul- en kapucijnapen in de bomen. Observeer de Amerikaanse krokodil, miereneters, coati’s en katachtigen, terwijl de geelvleugelara’s en zwarte gieren boven je hoofd rondvliegen. 

Corcovado NP, Costa Rica

Foto: Accretion Disc on Visual Hunt / CC BY


2

Duiken of snorkelen bij Isla del Caño

Houd je van duiken en trekkings? Als je eenmaal in Bahia Drake bent, dan mag je het geïsoleerde Isla del Caño niet overslaan! Neem een duik of snorkel in de Grote Oceaan en ontdek ruige rotsformaties, onaangetaste koraalriffen, oceanische witpunthaaien, mantaroggen, tonijn, naaldvissen, dwergschildpadden, grienden én bultruggen. Dit eiland is een biologisch nature reserve, omringd met helder, turquoise water. Er mogen slechts 10 duikers tegelijk in het water. Hoe bijzonder is dat?  

Isla del Cano, Costa Rica 

Foto: Doris Furcic3

Hiken, zwemmen en ontspannen in het ongerepte Matapalo

Als je echt de toeristen wilt ontlopen dan moet je in Matapalo zijn. Verken de betoverende witte stranden en zwem tussen de rijke bossen met mango-, palm-, en kokospalmen. Raap een kersverse mango van de grond of drink uit een rijpe kokosnoot en geniet van de rondfladderende morpho-vlinders en rondspringende apen. 

Matapalo, Costa Rica 

Foto: Doris Furcic


4

Surfen bij de legendarische surfspot Pavones

Ga naar Pavones, een legendarische surfspot en tegelijk een vergeten hoekje van Costa Rica, aan the end of the road. Pak een surfplank en berijd hier ’s werelds op-twee-na-langste left-hand surf break. Niet zo ervaren? Volg dan een surfles. Want je kunt hier niet geweest zijn zonder te proberen een golf te pakken. Aanrader: doe een yogales met uitzicht op zee, terwijl de piepende eekhoorn-apen met hun kraaloogjes naar je koekeloeren. 

Pavones, Costa Rica 

Foto: Doris Furcic


5

Uvita met de Walvisstaartbaai verkennen

Huur een fiets en peddel door de straatjes van het pittoreske dorp Uvita richting de Walvisstaartbaai. Bij eb heb je 2 uur de tijd om naar het einde van de walvisstaart te lopen en te snorkelen. Geniet van het lege strand, de stilte, de jungle, de krijsende apen en rondvliegende ara’s, palmen, zee en het verrassende zicht op de walvissen, spelend in het water. 

Uvita, Costa Rica 

Foto: Doris FurcicZoek naar hotels in Costa Rica met Expedia

Bewaar op Pinterest: