Terug naar resultaten

Huwelijksreis in Costa Rica: zet koers naar Guanacaste

Ben je voor je huwelijksreis op zoek naar ontspanning en romantiek omgeven door afgelegen natuurgebieden? De provincie Guanacaste is dé perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Het noordwesten van Costa Rica zal je bekoren door zijn milde klimaat en de schoonheid van haar ongerepte stranden aan de Stille Oceaan…Lekker nietsdoen, watersporten en ecotoerisme: dat is waarmee jullie de zonovergoten dagen van jullie romantische verblijf in Guanacaste vullen!

Actie en 'farniente' aan de Pacific

Ontspanning op de paradijselijke stranden van Costa Rica

In het zuiden van de deelstaat Guanacaste, laat je je verleiden door de ruime afmetingen en de perfecte halfcirkelvormige stranden bij Carillo en Samara, langs de gelijknamige baaien.

Als je op zoek bent naar privacy, leg je je badhanddoek neer op het Playa Real (met roze zand) of op het Playa Conchal (met wit zand en vergruisde schelpen). Vanaf Playa Conchal genieten jullie van de helderblauwe zee, het geluid van de golven en van uitzicht op de eilandjes.

Enkele tientallen kilometers naar het noorden strekt zich de Golf van Santa Elena uit. Genesteld tussen de nationale parken van Santa Rosa en Guanacaste, worden de stranden van Junquillal en Cuajiniquil over het algemeen weinig bezocht. Alle ruimte voor romantiek dus, op deze perfecte Costa Ricaanse spot voor pasgetrouwde stellen.

Hand in hand surfen en diepzeeduiken

Zin in een avontuurlijke en adrenaline-opwekkende huwelijksreis naar Costa Rica? Aan de kust van Guanacaste word je op je wenken bediend. De beste duikplekken bevinden zich bij Playa del Coco en Playa Ocotal. Je zult samen met je geliefde veelkleurige taferelen ontdekken onder de oppervlakte. Of ga lekker surfen op het strand van de zeer levendige badplaats Tamarindo.

Om de eerste etappe van jullie huwelijksreis met sport en farniente mooi af te sluiten, spreid je je handdoek op het witte, warme zand en kijk je naar de bijzondere zonsondergang in de Stille Oceaan.

costa-rica-surf-pixabay.jpg
Surfen in Guanacaste - Foto: Pixabay

Verantwoord toerisme in het binnenland van Guanacaste

Natuur, cultuur en romantiek in de open lucht

In deze regio van Costa Rica zijn het milieu en de culturele tradities heilig en dus goed beschermd, tot grote vreugde van toeristen op zoek naar authenticiteit en ongerepte natuur. Na dagenlang relaxen op de prachtige stranden aan de kust, is het nu tijd voor ecotoeristische uitstapjes!

Begin met een wandeling in het tropische woud van het nationale park Santa Rosa. Stem je wandeltempo op elkaar af en vertraag je pas in het hart van het woud, zodat je de verbazingwekkende fauna om je heen beter kunt observeren. Mis ook het historisch museum van Costa Rica (La Casona genoemd) niet, om meer te leren over dit onaangetaste land.

Vervolg je ontdekkingstocht kuierend door de charmante stad Liberia. Daarna maak je, richting het oosten van de deelstaat, een stop bij de warmwaterbronnen van Guayabo, voor een onvergetelijke en romantische ervaring: een warm bad in de vrije natuur.

costa-rica-honeymoon-2-pixabay.jpg
Zonsondergang op Costa Rica - Foto: Pixabay

Een ecotoeristische variant van een huwelijksreis naar Costa Rica

De natuur staat wederom op het programma van je romantische reis. Deze keer maak je een vier uur durende wandeling naar een van de meest bezochte plekken van Guanacaste: de vulkaan Rincón de la Vieja. Je treft er de prachtige guaria morada, de orchidee die symbool staat voor Costa Rica, naast zeldzame dieren zoals tapirs en roofvogels.

In de regio Cañas (in het oosten), is toerisme dat in het teken staat van solidariteit zeer sterk ontwikkeld. Je bezoekt bijvoorbeeld het weeshuis ‘Las Pumas', dat de katachtige roofdieren beschermt tegen de bedreigingen van ontbossing. Vervolgens bezichtig je een biologische rijstplantage en het particulier reservaat La Pacifica, waar vele exotische dieren worden gehouden, zoals leguanen, vlinders en brulapen.

Verwen jezelf tot slot met een romantische boottocht over de Rio Cañas in het nationale park Palo Verde en observeer de verschillende vogelsoorten in hun natuurlijke habitat.

Als je dan tijdens je huwelijksreis tot slot de zon ziet ondergaan in de dansende golfjes van een betoverende zoetwaterrivier, weet je dat de keuze voor Costa Rica de juiste was..

Het kunstfestival in Guanacaste

Elk jaar is het eind november feest in de deelstaat Guanacaste. In verschillende steden in de regio, beweeg je mee op het ritme van concerten, theatervoorstellingen, uitvoeringen van folkloristische dansen en tentoonstellingen van lokale en internationale artiesten. Bezoek dit gevarieerde festival, dat eveneens levende kunstwerken op het programma van je Costa Ricaanse huwelijksreis zet.

Liefde in Guanacaste, door het oog van Yousif Al-Chalabi

De documentaire "Plekken op aarde voor een lang leven - Guanacaste in Costa Rica" vertelt over het dagelijks leven van de inwoners van Guanacaste, die de langste levensduur van heel Centraal-Amerika op hun naam hebben staan. Volgens de regisseur ligt hun geheim in de vreugde en liefde die zij elke dag weer ontvangen en geven. De beelden spreken voor zich.

4 evenementen die je niet mag missen in Guanacaste

Februari: Vastenavond en Aswoensdag, in Libera: corridas (stierengevechten) en traditionele gerechten.

Maart of april: Heilige Week (Semana Santa) in het hele land, processies en festiviteiten.

Augustus: bedevaart naar de Maagd der Engelen in Santa Bárbara, religieuze feesten.

December: Viering van de Notre Dame de Guadalupe, plechtigheden in Nicoya.

Guanacaste in het kort

Beste tijd om te gaan

Plan je Costa Ricaanse huwelijksreis tussen mei en november, om te genieten van het ‘groene seizoen’ (de bloeitijd), wanneer het land op zijn mooist is.

Vervoer

Vliegtuig: Boek een voordelige vlucht met Expedia.nl.

Met een huurauto om langs de Stille Oceaan te rijden en om je landinwaarts te begeven, of om de routes te nemen die je naar de beste plekken voor ecotoerisme brengen.

Met de boot voor een romantische trip langs de kust.

Slapen

Met je voeten in het water in een comfortabel hotel in Tamarindo of aan de baai van Santa Elena.

Eten en drinken

(Let op: de adressen in Costa Rica zijn veelal bij benadering; de locaties nemen oriëntatiepunten in de stad als uitgangspunt en geven dan de afstand van hun gelegenheden aan ten opzichte van deze punten.)

Café Tico Tamarindo: op25 m ten zuiden van de Super 2001, Tamarindo - Ontbijt, brunch, menu's tussen € 1,- en € 5,-*

Monteverde Beer House: op 50 m van het busstation , van Santa Elena - Mediterraanse keuken, menu's tussen € 4,- tot € 8,-*

Cafe Liberia: Calle Real, 150 m ten zuiden van de voormalige Casa Zúñiga-Clachar, Liberia - Fusion keuken, menu's tussen € 4,-* en € 15,-*

Hacienda La Pacifia: route InterAmericana, 5 km ten noordwesten van Cañas - Costa Ricaanse keuken, schaal- en schelpdieren, menu's tussen € 5,-* en € 15,-*

 *De prijzen dienen als indicatie en kunnen afwijken.