Terug naar resultaten

5x doen in Cuba

Mirre Oost

Mirre maakt avontuurlijke reizen, zowel ver weg als dichtbij. Ze gaat daarbij nooit op pad zonder haar laptop, drone en camera.

Cuba is méér dan alleen mooie stranden. Tijdens een reis naar Cuba ga je terug in de tijd en rijd je in een oldtimer langs statige oude gebouwen, maak je een wandel- of paardrijtocht door prachtige natuur en dans je salsa met de Cubanen op het grootste plein van de stad. Dit zijn vijf dingen die je ècht gedaan moet hebben tijdens een vakantie naar het mooie eiland Cuba.

1

Oldtimers in Havana

Laat je in de mooie oude stad Havana rondrijden in een knalroze, -groene of -blauwe oldtimer en je voelt je net een welgestelde Cubaan. Je rijdt over de beroemde Malecón, de boulevard die langs de zee loopt en waar geliefden en vrienden elkaar ’s avonds ontmoeten. Onderweg vertelt de gids honderduit over de oude gebouwen om je heen, die de trots uitstralen van een rijk Cubaans verleden.  

Parque Central, Havana, Cuba.

Foto: Pixabay


2

Salsadansen in Trinidad

Trinidad in de zomer is een paradijs voor salsadansers. Op de main plaza wordt ’s avonds livemuziek gespeeld en gaan de voetjes van de vloer. Kun je nog niet zo goed salsadansen? Geen probleem! De Cubanen leren het je met veel plezier. Wie na een zwoele avond op het plein nog niet uitgedanst is, kan het feestje voortzetten in discotheek La Cueva

Plaza Mayor, Trinidad, Cuba

Foto: Pixabay3

Paardrijden in Viñales

De kalksteen bergen rondom Viñales zijn uniek in Cuba en zorgen voor een adembenemend vergezicht. Te paard rijd je door de tabaksplantages en onderweg pauzeer je bij tabaksboeren en leer je van alles over de echte Cubaanse sigaar. Ervaring met paardrijden heb je niet nodig: de paarden lopen rustig en volgen volledig automatisch het juiste pad. 

Riding Viñales, J7CV+H5 Viñales, Cuba.

Foto: Mirre Oost 


4

Het authentieke Santiago de Cuba

Wil je ver weg van de hordes toeristen het oude, authentieke Cuba beleven, dan is Santiago de Cuba jouw bestemming bij uitstek. Dit is de plek waar Fidel Castro een tijdlang woonde. Ga met een fietstaxi mee en laat je alles vertellen over het roemruchte verleden van de Cubaanse revolutie. In de avond staat Santiago de Cuba bekend om de uitbundige straatfeesten.  

Santiago de Cuba, Cuba.

Foto: Pixabay


5

Jungle-tour in Baracoa

Iets ten noorden van Santiago de Cuba ligt een heel bijzonder regenwoud. Hier kun je georganiseerde hikes doen met een gids door een bergachtig gebied met hier en daar een rivier. Heel uniek zijn het kleinste vogeltje èn het kleinste kikkertje ter wereld, dat je alleen maar hier kunt vinden en met een gids heb je een grote kans om ze allebei te zien! 

Baracoa, Cuba.

Foto: ShutterstockZoeken naar hotels in Cuba met Expedia

Bewaar op Pinterest: