Top activiteiten in Kopenhagen

Het prachtige Scandinavië begint in Denemarken. En daar kun je niet om hip, bruisend en historisch Kopenhagen heen! 


Ontdek veelzijdig Kopenhagen op de fiets 

In Kopenhagen voel je je als Nederlander meteen thuis. Net als de Denen bezoek je alle bezienswaardigheden heel gemakkelijk op de fiets of met de benenwagen. De eerste stop is het wereldberoemde standbeeld van de Kleine Zeemeermin. Daarna bezoek je het 17de-eeuwse Christiansborg Slot voor een prachtig uitzicht over de stad. Bewonder de skyline van Kopenhagen vanaf het water in één van de vele rondvaartboten. In de beeldschone botanische tuinen van de Universiteit van Kopenhagen kom je helemaal tot rust.

Zet je fiets op slot en wandel door Strøget, de langste winkelstraat van Kopenhagen. Bekijk tussen het shoppen door de bijzondere architectuur die het centrum rijk is. Duik vervolgens één van de vele musea of galeries in. Laat je verrassen door de kunst en het Deense design waar Kopenhagen bekend om staat. Voor de kids biedt Kopenhagen plezier in pretpark Tivoli Gardens

Voordat het nachtleven in Kopenhagen losbarst, breng je een bezoek aan Nyhavn. In deze pittoreske buurt vind je de mooiste restaurants en de gezelligste cafés. Na een heerlijk diner aan de kade nodigen jazz- en rock & roll-klanken je uit om tot diep in de nacht een dansje te wagen in de hippe wijken Vesterbro en Kødbyens.