Terug naar resultaten

Roskilde Festival

Liefhebbers van rock en pop zijn van eind juni tot begin juli in het Deense dorpje Roskilde te vinden. Sinds de oprichting in 1971 komen tienduizenden festivalgangers elk jaar vanuit heel Europa naar het Roskilde Festival. Op de 45e editie werden er bijna 170 concerten gegeven, verdeeld over 8 podia.

1

Line Up

De grootste namen voor Roskilde 2017 zijn bekend. Geniet van optredens van de Foo Fighters, Arcade Fire, Solage, Blink 182, Lorde en nog tientalle andere internationale en Deense acts. Er is ook een uitgebreid programma met kunst en theater.

FotoStig Nygaard, CC BY 2.0


2

Slapen

Roskilde Festival heeft verschillende accommodaties, van een traditionele camping tot te huren hutjes gemaakt van steenwol. Ook kun je kiezen voor een gemeubileerde bungalow. Daarnaast kun je ook in Kopenhagen verblijven. Dat ligt op 30 minuten van het terrein. Daar kun je kiezen uit hotels, hostels en bed & breakfasts.

Foto: stefanravn, CC BY SA3

Vervoer

Er gaan ieder uur directe treinen van het centraal station van Kopenhagen naar Roskilde. Het festival is ook bereikbaar met de auto. Er is een gratis parkeerplaats voor festivalgangers.

Foto: Matthew Black, CC BY-SA


4

Een fun fact over Roskilde festival

Ieder jaar vindt er tijdens het festival een bijzondere wedstrijd plaats in Roskilde. Wat er zo bijzonder aan is? Alle deelnemers, zowel mannen als vrouwen, nemen naakt deel aan deze ‘naked run’. Kijk dus niet raar op als je een paar festivalgangers voorbij ziet lopen in hun adamskostuum.

Foto: Stig Nygaard, CC BY 2.0


5

Het pluspunt van Roskilde festival

Wil je ook graag een steentje bijdragen terwijl je plezier hebt? Op het Roskilde festival geniet je van gedenkwaardige concerten terwijl je tegelijkertijd een goede daad doet. De opbrengsten van het festival worden namelijk helemaal aan liefdadigheids- of culturele instanties geschonken, zowel Deens als internationaal.

Foto: stefanravn, CC BY-SA


6

Te zien en te doen op het festival

Op Roskilde hoef je je niet te vervelen. Je kunt de werken bewonderen die artiesten, ontwerpers en performers van over de hele wereld op het terrein tentoonstellen. Daarnaast kun je zwemmen in het meer, je kunt gaan vissen of deelnemen aan een workshop, street sports of een graffitisessie.

Foto: Stig Nygaard, CC BY 2.0


7

Niet te missen in de omgeving

Op 30 minuten rijden van het festivalterrein ligt Kopenhagen. De stad met de gekleurde huizen is zeker een bezoekje waard. Maar voor je de Deense hoofdstad en zijn kanalen gaat ontdekken, blijf je nog even in Roskilde. De kleine universiteitsstad blijft je verrassen met een fjord, een museum met Vikingschepen en de kathedraal.

Foto: Pixabay


Zoek naar goedkope hotels in Roskilde met Expedia