Terug naar resultaten

De Dominicaanse Republiek: exotisch en romantisch

De Dominicaanse Republiek is bij uitstek een romantische vakantiebestemming met haar helderblauwe zee, betoverende planten en aangename klimaat het hele jaar door. Je hoeft maar één ding te doen: je volledig overgeven aan de natuurlijke charme van de Dominicaanse Republiek. Ga met je geliefde op vakantie en geniet van elkaar en de mooie ervaringen die jullie delen. Hand in hand ontdekken jullie de verborgen plekjes in de omgeving van Imbert, La Romana en Santa Cruz de Barahona.

 

De magische watervallen van Damajagua

Op ongeveer vijftien kilometer van Puerto Plata ligt de plaats Imbert. Hier vind je een prachtige kloof die zo mooi is, dat het net een kunstwerk lijkt. Een perfect uitstapje voor de echt gepassioneerde avonturiers.

Midden in een diepe en dichte jungle bevinden zich de 27 watervallen van Damajagua. Om er te komen, moeten jullie samen (en met een gids) een aantal kilometer door rotsachtige bergen en weelderige planten lopen.

Geen gedicht kan beschrijven wat je voelt als jullie hier aankomen. Het is net of je aan het einde van de wereld bent aangekomen met je Dulcinea (personage uit de roman Don Quichot van Cervantes). Je hoort het geluid van kabbelend water, wilde vogels en de wind door de bladeren. Met deze rustgevende geluiden op de achtergrond gaan jullie het water in en genieten van de intimiteit van deze goed bewaarde plek, die nog vrij onbekend is.

Dominican Republic_Romantic_jungle_Flickr.jpg
De jungle in. Foto door Pablo onder licentie CC BY 2.0

Het rustige Isla Catalina

Stap aan boord van een veerboot (vanaf Santo-Domingo of La Romana) richting Isla Catalina en ontdek een heus, onbewoond eiland.

Hier kun je even aan alles ontsnappen. Je laat de drukbezochte stranden van de Dominicaanse kust achter je en gaat naar een eiland dat (bijna) onbewoond is. Het eiland is een natuurreservaat van 15 vierkante kilometer. Er mag niets gebouwd worden in dit paradijs. Het voelt echt alsof jullie met zijn tweeën de laatste personen op aarde zijn.

Er worden verschillende dagexcursies aangeboden. Zo heb je genoeg tijd om over de paradijselijke en beschermde stranden te wandelen. Als jullie samen in het witte zand liggen, genieten jullie van het moment en maken jullie een mooie foto als aandenken aan jullie romantische vakantie.

Dominican Republic_Romantic_beach_Flickr.jpg
Parelwitte stranden en een azuurblauwe zee: op en top romantisch. Foto door Ben Kucinski onder licentie CC BY 2.0

De landelijke regio Barahona

In het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek hebben bezoekers de mogelijkheid om de ongerepte en dunbevolkte kant van de Caraïbische kust te ontdekken.

Rondom Santa Cruz de Barahona zijn de fantastische stranden bedekt met bijzondere gekleurde steentjes. Veel toeristen kiezen voor een bezoek aan een fijn zandstrand, dus hebben jullie deze stranden – die echt prachtig zijn – helemaal voor jezelf. Ze zijn ideaal voor een loungemiddag met zijn tweeën. Neem n de regio Barahona ook even een heerlijke duik in het zwavelwater van de thermale baden bij het Enriquillomeer.

Houden jullie van mysterie? Ga dan naar de magnetische pool van Barahona. Deze verrassende heuvel gaat in tegen de zwaartekracht. Nadat je langs het bordje bent gereden waarop de beroemde pool wordt aangegeven, zet je de motor van je auto uit. Vervolgens voel je hoe je auto de helling oprijdt, zonder dat je zelf iets doet. Je begint te twijfelen aan alles wat je wist over de natuurwetten en over aantrekkingskracht.

Dominicaanse amber om je nek

Amber is de nationale steen van de Dominicaanse Republiek. Toch is de minerale oorsprong niet duidelijk, want het is eigenlijk gefossiliseerd hars van een boom. Deze boom noemen we tegenwoordig de Johannesbroodboom. De Dominicaanse Republiek is een van de grootste amberproducenten ter wereld. Er zijn namelijk veel ‘afzettingen’ in de Dominicaanse bergen. Op de markten van de badplaatsen vind je overal sieraden van amber. Geef je geliefde een ring, een hanger of een armband ingelegd met amber. Zo heb je zowel een mooi cadeau als een levenslang aandenken aan een romantische vakantie in de Dominicaanse Republiek.

De Dominicaanse Republiek volgens Randa Haines

De film Dance with Me van de Amerikaanse regisseuse Randa Haines kwam uit in 1998. Het is een eerbetoon aan de Caraïbische sensualiteit en passie. Het verhaal speelt zich af in Cuba en de Verenigde Staten, maar de meeste scènes zijn opgenomen in de Dominicaanse Republiek. Deze film is precies wat je nodig hebt om in de stemming te komen. Je krijgt helemaal zin om zelf de lokale dansen te proberen en om met zijn tweeën al swingend op de maat van de muziek in de voetsporen te treden van Vanessa Williams en Chayanne.

Romantisch evenement 

14 februari: Valentijnsdag in de Dominicaanse Republiek, 14 februari is zowel het feest van geliefden als dat van de vriendschap. Voor de gelegenheid hebben de restaurants van de grote hotelcomplexen speciale menu’s opgesteld. In de winkeltjes zijn honderden voorwerpen, kledingstukken en sieraden te vinden met gepassioneerde teksten.

De Dominicaanse Republiek in het kort

Beste tijd om te gaan

Met Valentijnsdag natuurlijk. Februari en maart zijn bovendien vaak de droogste en zonnigste maanden van het jaar. Bereid je voor op mooie avonden onder een sterrenhemel.

Vervoer

Vliegen: boek een betaalbaar ticket via Expedia.nl.

Rijd samen met je geliefde over de wegen van de Dominicaanse Republiek op jullie eigen huurmotor.

In de steden en dorpen kun je een ritje maken in een gua-gua (lokale minibus). Zo beleven jullie samen een bijzondere tocht. Daarnaast heb je dan weer wat extra foto’s om toe te voegen aan je souvenirs.

Slapen

De sensualiteit bereikt een hoogtepunt in de spahotels van de grote Dominicaanse badplaatsen, zoals Puerto Plata of La Romana. Voor meer intimiteit reserveren jullie een gezellige kamer in de intieme sfeer van de kleine hotels in Santa Cruz de Barahona.

Eten & drinken

Mares, restaurant & lounge: 6 rue Francisco J. Peynado, Puerto Plata

Limoncello: hotelcomplex ‘Casa de Campo’, jachthaven van La Romana

Las Canas: hotel ‘Casa Bonita’, km 17 carretera de la Costa, Santa Cruz de Barahona