Top activiteiten in de Beierse Alpen

De Beierse Alpen, in de deelstaat Beieren, is het populairste wintersportgebied van Zuid-Duitsland. Dat is niet voor niks, want de indrukwekkende bergtoppen, stille dalen en bevroren meren maken van elke afdaling tot iets bijzonders.


Winterparadijs de Beierse Alpen

Zowel de beginnende als ervaren wintersporter heeft in dit gebied een toptijd. Er zijn relatief veel afdalingen voor gevorderden, en off-piste-mogelijkheden zijn er ook genoeg. Dat betekent niet dat je er niet met je kinderen naartoe kunt. Er is veel voor de kleintjes, waaronder kinderskilessen, een kinderland, lopendebandliften en kindermenu’s in veel restaurants.

Als je een dagje iets anders wil doen dan skiën of snowboarden, kun je in de omgeving goed langlaufen. Dé manier om de prachtige omgeving te verkennen en tegelijkertijd sportief bezig te zijn, is winterwandelen. Er zijn tochten met gids van Allgäu tot aan het Fichtelgebirge en van de Ober Bayerische Alpen tot aan het Beierse woud.

Ook is er een rodelbaan en een Olympische schaatsbaan, en kun je een kijkje nemen bij de Olympiaschans, waar elk jaar het Nieuwjaarsspringen plaatsvindt. Blijf je liever binnen? de Beierse Alpen staan bekend om de heerlijke kuurvoorzieningen. Ook kun je een bezoekje brengen aan een van de bioscopen. En voor een avondje plezier met het hele gezin kun je op veel plaatsen naar de bowlingbaan.