Top activiteiten in Berlijn


Berlijn, de stad van vele gezichten

In Berlijn blijf je je verbazen, over de bijzondere monumenten, de indrukwekkende architectuur en de prachtige kunstwerken van vroeger en van nu. Dit is een stad met een bewogen verleden, maar ook een moderne, cosmopolitische hoofdstad, die ooit één van de belangrijkste centra van Europa was en ook nu elk jaar veel bezoekers trekt. Berlijn is altijd in beweging en heeft niet alleen veel te vertellen over het verleden, maar wijst ook de weg naar de toekomst, want net als vroeger is Berlijn ook nu weer de stad van de avant-garde.

De kunst bloeit in Berlijn: je vindt er grote musea en eigentijdse galeries, spraakmakende tentoonstellingen en interessant cultureel erfgoed. Ben je kunstliefhebber, dan kun je in Berlijn alle kanten op. Of je nu van klassiek houdt of van alternatief, er valt genoeg te beleven.

Veel historische monumenten in de Duitse hoofdstad getuigen van haar zwarte jaren. Van de Holocaust tot de val van de Berlijnse Muur, in Berlijn kom je de gebeurtenissen tegen die een stempel hebben gedrukt op de Europese geschiedenis in de twintigste eeuw. Ze hebben een plek gekregen in het stedelijke landschap zodat je er terecht kunt voor een leerzaam, interactief of artistiek bezoek. Bij de East Side Gallery vind je bijvoorbeeld delen van de Muur, met de oorspronkelijke schilderingen er nog op.

Berlijn is een stad met veel gezichten, de allemaal even bijzonder zijn. Zo is het ook een echte ‘underground’-stad gebleven waar clubbers uit de hele wereld de beroemde Berlijnse Nachten komen beleven. En Berlijn is bovendien een populaire ontmoetingsplek voor de LGTB-gemeenschap.

Kom ook rondwalen in Berlijn: schönes Wochenende!