Terug naar resultaten

Festival Melt!

Melt! is hét Duitse zomerfestival. Je komt al helemaal in de sfeer door de surrealistische omgeving van Ferropolis, de ijzeren stad.

Stel je voor dat je op een plek bent waar oude industriële apparaten, een verfrissend meer en grote stukken natuur gecombineerd worden met non-stop muziek. Maak van deze droom werkelijkheid en ga net als duizenden anderen naar het festival Melt!. Maak je klaar om te dansen.

1

Line Up

Melt! is een van de meest veelbelovende Duitse festivals. Elke editie heeft namelijk een programmering met elektro en rock van hoog niveau. Enkele namen van 2017: Die Antwoord, Bonobo, M.I.A. en Fatboy Slim en natuurlijk veel lokale Duitse artiesten!


2

Slapen

Zet je tent (heel vroeg) op. De camping is inbegrepen bij de entreeprijs van het festival. Voor een originelere slaapplek kun je een hutje of een grote tent huren met je vrienden. Deze accommodaties zijn geschikt voor 2 tot 6 personen. Er liggen al matrassen, er is bergruimte en er is zelfs elektriciteit afkomstig van zonne-energie.

Mocht je liever in een hotel slapen, dan kan dat bijvoorbeeld in nabijgelegen Leipzig.

Fotomeredithamandalaw, CC BY 2.03

Vervoer

Vliegtuig: naar Berlijn vanaf de meeste Europese steden (1 uur en 30 minuten vanaf Amsterdam).

Bus: vanaf de grote Europese steden. Reken op ongeveer 8 uur reistijd vanaf Amsterdam.

Trein: naar Berlijn en vervolgens met de bus naar Ferropolis in de gemeente Gräfenhainichen.

 


4

Een fun fact over het festival Melt!

Het festival Melt! bestaat sinds 1997. Het wordt gehouden op het oude industriële terrein Ferropolis. Hier zijn vijf gigantische steenkooldelvers bewaard gebleven. Rondom deze metalen monsters worden verschillende culturele en muzikale evenementen georganiseerd in een decor dat op zijn minst bijzonder te noemen is.

FotoMichael BumannCC BY-SA 2.0


5

Het pluspunt van het festival Melt!

Het evenement heeft zijn succes te danken aan de kwaliteit van de geselecteerde artiesten. Daarnaast stopt de muziek vrijwel nooit gedurende drie dagen. Ben je er klaar voor om de klok rond te dansen?

Foto: Shutterstock


6

Te zien en te doen op het festival Melt!

Het terrein bevindt zich op een schiereiland in de Gremminer See. Neem tussen twee concerten door een duik in het water onder de zomerzon.

Foto: Der RobertCC BY-2.0


7

Niet te missen in de omgeving

Het hele terrein van Ferropolis is opengesteld voor geïnteresseerden. Ontdek tijdens een rondleiding of een fietstocht het museum, de industriële funderingen en het olifantenskelet dat maar liefst 120.000 jaar oud is.

FotoMO SCC BY 2.0