Terug naar resultaten

5x niet overslaan tijdens een stedentrip Bremen

Fem Eggers

Fem ontdekt nog steeds elke dag iets nieuws in haar stad Hamburg. Laat je verrassen!

Ik woonde al een paar jaar in Hamburg toen ik eindelijk voor het eerst naar Bremen ging. Het kwam er maar niet van. Achteraf hartstikke zonde dat ik zo lang gewacht heb, want Bremen is een ontzettend interessante stad voor een stedentrip. Bremen heeft zowel een bijzonder historisch centrum als een verrassend moderne kant. Deze bezienswaardigheden moet je wat mij betreft zeker niet overslaan als je een stedentrip naar Bremen maakt.

1

Übersee Museum

'Die Welt unter einem Dach', dat is het motto van het Übersee-Museum. Ooit was het een rariteitenkabinet, tegenwoordig is het een modern en interactief museum dat volkenkunde en natuurhistorie van over de hele wereld combineert. Het is een van de interessantste musea die ik ken. Je kunt er namelijk niet alleen dingen bekijken, maar ook beluisteren en zelf testen, aanraken en ruiken. Je kunt je (kleine en grote 😉) kinderen dus met een gerust hart meenemen naar dit museum. 

Übersee-Museum, Bahnhofsplatz 13, 28195 Bremen

Foto: andrew.avantgardian on Visual HuntCC BY


2

Kunst kijken in de steegjes van Schnoor

Het historische wijkje Schnoor is een wirwar van smalle straatjes en misschien wel de bekendste wijk van Bremen. Je moet er dus sowieso even doorheen lopen. De huizen staan er heel dicht op elkaar: vroeger was dit de armenwijk van Bremen. Het leuke aan het Schnoor van nu is dat je er naast geschiedenis juist ook veel moderns vindt: het is een wijkje waar nu veel kunstgaleries zijn. En er zijn veel gezellige restaurantjes, bijvoorbeeld het Teestübchen aan de Wüste Stätte 9. 

Schnoor, 28195 Bremen

Foto: Pixabay3

Street art kijken in Das Viertel

Das Viertel bestaat uit 2 wijken, Ostertor en Steintor, en deze wijken vormen het uitgaanscentrum van Bremen. Je vindt er niet alleen theaters, maar ook bijzondere winkeltjes en gezellige cafeetjes. Voor liefhebbers van street art is het Viertel een ware hotspot: wandel gewoon willekeurige straatjes in en je komt de mooiste kunstwerken tegen. Vanuit het centrum ben je met de tram in een paar minuten in het Viertel. 

Das Viertel, 28203 Bremen, Ostertor en Steintor

Foto: corno.fulgur75 on Visualhunt / CC BY


4

Flaneren langs de Schlachte

Ooit was dit een van de havens van Bremen, maar tegenwoordig ga je hier naartoe om te flaneren, bootjes te bekijken en een drankje te drinken in een van de Biergärten. Houd je van kerstmarkten? Beperk je dan niet tot de kerstmarkt bij het Bremer Rathaus, maar ga ook een Glühwein drinken op de 'Schlachte-Zauber'. De verlichte schepen en de vrolijke kerstlichtjes op deze kerstmarkt zorgen voor een bijna magisch geheel. Je kunt aan de Schlachte ook logeren op een van de hotelschepen

Schlachte, 28195, Bremen 

Foto: Pixabay


5

UNESCO-werelderfgoed: Rathaus

Het 600 jaar oude Bremer Rathaus staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst, en niet voor niets. Alleen al de gevel is prachtig. In het stadhuis vind je bijzondere fresco’s, scheepsmodellen en houtsnijwerk. Een rondleiding door het Rathaus is dan ook echt de moeite waard. Een gids vertelt je alles over het stadhuis, én je kunt de gigantische wijnkelder bekijken. Ik vond vooral de 'Schatzkammer', waar de bijzonderste wijnen bewaard worden, interessant. Als afsluiter kun je een typische 'Bremer Knipp' eten in de Ratskeller, het restaurant onder het stadhuis. 

Am Markt 21, 28195 BremenZoek naar goedkope hotels in Bremen met Expedia

 Bewaar op Pinterest: