Top activiteiten in Düsseldorf

Ben je op zoek naar een stedentrip die net even anders is dan anders, dan is de Duitse stad Düsseldorf de perfecte bestemming. De plaats kent een levendige undergroundscene, wat zich vertaalt naar veel voor toeristen vaak onbekende parels op het gebied van kunst, cultuur en ontmoetingsplekken. Ook heeft Düsseldorf een vriendelijke, open-minded gayscene. In deze markante stad voelen reizigers die net even iets anders willen zien zich als een vis in het water.  


Uniek Düsseldorf: net even anders

Hoewel je in de stad tientallen beroemde musea vindt, zoals het Goethe Museum en het Museum Insel Hombroich, liggen de echte pronkstukken gewoon op straat. Een groep creatievelingen heeft zich in een undergroundscene verenigd om de stad boven de grond te verfraaien met enorme graffitikunstwerken. Het bekendste voorbeeld is de Kiefernstraße, maar houd ook in de rest van de stad je camera in de aanslag. Op de gekste plekken kom je indrukwekkende straatkunst tegen.

Toch hebben de Düsseldorfers een voorliefde voor ondergrondse activiteiten. Een plek die je niet mag overslaan is het KIT-museum, dat staat voor Kunst im Tunnel. Deze ongebruikte verkeerstunnel werd omgetoverd tot een wel heel excentriek museum vol futuristische ruimtes, magische lichtinstallaties, graffitiwerelden en fantasievolle kunst.

Wil je na al dat moois eet- en drinkgelegenheden verkennen die vooral bekend zijn bij een kleine groep hippe artistiekelingen, dan kun je bijvoorbeeld Killepitsch gaan drinken in een schuilkelder uit de tweede Wereldoorlog. Of Bubble Tea proberen in de BoBoQ Tea Shop.

Leg als de zon onder gaat een bodem met een heerlijk biertje en bratwurst in het gezellige oude centrum (Altstadt). Dan ben je klaar voor een fantastische nacht stappen in de tientallen gay clubs, barren en gemengde uitgaansgelegenheden. Kortom: een stedentrip waar je nog lang in geuren en kleuren over kunt vertellen.