Top activiteiten in Hamburg

In de Duitse stad Hamburg valt voor iedereen wat te beleven. In het havengebied vind je attracties die je zelfs met een klein budget kunt verkennen. Tijdens een tocht langs de rivier de Elbe vergaap je je aan cruiseschepen, indrukwekkende gebouwen, museumschepen en panoramische vergezichten. Ga je voor een portie romantiek, dan kun je terecht in de weelderige stadsparken. En ook voor een avondje stappen ben je in de stad aan het juiste adres. Technobeats, schlagerfestivals, biercafés en theater: Hamburg heeft het allemaal.


Verken veelzijdig Hamburg

Een mooie start voor een tocht langs de Elbe is Speicherstadt. Hier vind je het openluchtmuseum met indrukwekkende gebouwen uit de negentiende eeuw. Camera in de aanslag! Ook dobberen er museumschepen als de beroemde driemaster Rickmer Rickmers en de Russische onderzeeër U-434. Honger gekregen van alle indrukken? Ga voor een vers visje bij de St. Pauli Fischmarkt.

Wil je graag zelf het water in, bezoek dan de oude visserswijk Ovelgönne. Daar kun je een duik nemen in de Elbe bij het gezellige stradsstrand. Of bezoek het meer Außenalster en huur een bootje of waterfiets. Wie genoeg heeft van al het water en liever een wandeling maakt door romantisch groen, kan naar de stadsparken Planten un Blomen, Donners Park en Niendorfer Gehege voor een heerlijke middag.

Ook in de avond hoef je je niet te vervelen. In de beroemde uitgaanswijk St. Pauli vind je tientallen bars en livemuziek. Dwars door het gebied loopt de Reeperbahn, de rosse buurt van de stad. De Beatles begonnen hier ooit hun carrière. De hippe wijken Ottensen en Altona trekken een jonger publiek en staan nacht na nacht bol van de technobeats. Beetje onvast op de benen de volgende dag? Kom op krachten met de specialiteit uit de streek: Labskaus, een visschotel met corned beef, aardappel, ei, ingelegde groenten en zure haring. In allround stad Hamburg kan iedere reiziger zich voor weinig geld vermaken.