Terug naar resultaten

Een magische Kerst in Hamburg

Ontdek Hamburg tijdens de adventsperiode en laat je meevoeren in een sprookjesachtige wereld. Vanaf eind november staat Hamburg in het teken van de voorbereidingen voor Kerstmis. Houten chalets, lichtslingers, kerstbomen, kerstliedjes en glühwein, alles wat je nodig hebt om een perfecte Kerst te organiseren.

 

De historische kerstmarkt van Hamburg

Ga weer even helemaal terug naar je kindertijd tijdens een wandeling over de historische kerstmarkt op de Rathausmarkt in Hamburg.

Ieder jaar verandert de Rathausmarkt in een spektakel van licht, kleuren, geluiden en geuren. Meer dan 150 exposanten, banketbakkers, ambachtslieden en speelgoedmakers stallen hun producten uit. Je vindt er onder andere kaarsen, accessoires, houten speelgoed, kruiden, lekkernijen en lichtslingers.

Kijk goed om je heen, eet iets lekkers, zing en dans. In alle straten van de kerstmarkt van Hamburg heerst volop gezelligheid. Je voelt je weer even helemaal kind. Zo kom je misschien de kerstman nog tegen terwijl je tussen de kraampjes door loopt. Of doe wat leuke ideeën op voor cadeautjes onder de kerstboom.

place_rathaus.jpg
Kerstmarkt op de Rathausmarkt. Foto: Shutterstock

Heerlijke lekkernijen

De kerstmarkt is niet alleen prachtig om te zien, maar het ruikt er ook nog eens heerlijk. Er zijn kraampjes met gegrilde worst, kruidkoek, worsten met ketchup en curry, pretzels, aardappelkoeken, gegrilde amandelen en nog veel meer. Er is zoveel lekkers dat je bijna niet kunt kiezen tussen al deze kersthapjes.

Houd je niet van warme wijn? Dat is omdat je nog nooit glühwein hebt geprobeerd. Die is minder zoet en gekruider dan zijn koude tegenhanger. Met een glas glühwein in de hand kun je nu proosten op Hamburg en op de magie van Kerst

 

Kleine kerstmarkten en andere bezienswaardigheden

Hamburg heeft niet één, maar meerdere kerstmarkten. Het doel van je reis is om A) de meest authentieke kerstmarkt te vinden en om B) de meest bijzondere kerstmarkt te vinden. Klaar voor de start? Af!

5202855796_82859564b7_b.jpg
Hamburg telt eindeloos veel prachtige kerstmarkten. Foto : Mark Michaelis onder licentie CC BY 2.0

De kleine kerstmarkten

In Hamburg zijn bijna net zoveel kerstmarkten als wijken. Als je liever uit de buurt blijft van de toeristische standaardmarkten, kun je naar de markten van Stadthausbrücke, Gänsemarkt of Altona. Deze markten staan bol van de authenticiteit. De maritieme sfeer, culinaire specialiteiten en feestelijke klanken vormen samen het magische gevoel van de adventsperiode.

Wil je je even terugtrekken? Ga dan naar de kerstmarkt van de St.-Petri-Kirche. Neem vervolgens een kijkje in de barokke St. Michaelis Kerk van Hamburg. Het enige dat nu nog ontbreekt om dit kerstdecor compleet te maken, is sneeuw. Maar de kans is groot dat de eerste vlokken niet lang op zich laten wachten.

 

Bijzondere kerstmarkten

Wil je graag wat bezienswaardigheden toevoegen aan je planning voor een kerstweekend in Hamburg? Ga dan naar de markt van St. Pauli en ontdek deze spannende kerstmarkt van de grootste haven van Duitsland. In deze wijk vervangen losbandige engelen, pikante kerstshows en olé olé-beeldjes de traditionele handgemaakte artikelen van kerstmarkten. De markt is alleen toegankelijk voor volwassenen. In de rosse buurt van Hamburg word je hartelijk verwelkomd.

Woordenlijstje met kerstige, culinaire specialiteiten in Duitsland

Glühwein: warme wijn met kaneel.

Glühwein mit schuss: glühwein met schnaps of rum.

Feuerzangenbowle: glühwein met daarop een in rum gedrenkt suikerbroodje dat wordt geflambeerd.

Lumumba: warme chocolademelk met cognac of rum.

Holundersaft: vlierbessensap.

Lebkuchen: kruidkoek.

Stollen (of Christstollen): krentenbrood.

Zimtsterne: koekje in de vorm van een ster.

Hamburg met Kerst in het kort

Beste tijd om te gaan

Vanaf eind november staat Hamburg in het teken van Kerst. Er hangt kerstverlichting door de stad en er zijn kerstmarkten. Het ideale moment om de winterse hartelijkheid van Hamburg te ervaren.

Vervoer

Het historische centrum van Hamburg is makkelijk te belopen. De metro maakt het allemaal nog eenvoudiger. Er zijn 3 metrolijnen in de stad en voor € 5,50* per persoon kun je een hele dag onbeperkt reizen. En om in Hamburg te komen, boek je tegenwoordig zeer voordelige vluchten via Expedia.

Slapen

Kies voor een hotel in de wijken Saint Georg, Mitte of Saint Pauli om zo dicht mogelijk in de buurt te zijn van het centrum en de kerstmarkten.

Eten & drinken

Bullerei: Lagerstrasse 34, Hamburg. Trendy restaurant in een oud slachthuis. Gerechten van € 15 tot € 20*

Restaurant Nil: Neuer Pferdemarkt 5, Hamburg. Lokale keuken. Menu’s van € 27 tot € 42*

Mama: Schauenburgerstrasse 44, Hamburg. Italiaanse keuken. Gerechten van € 7 tot € 15*

Mutterland: Ernst-Merck-strasse 9, Hamburg. Lichte maaltijden en delicatessen.

* Prijzen kunnen afwijken.