Top activiteiten in Moezel


Een actieve vakantie voor jong en oud in de Moezelstreek

De Moezelstreek is een geliefd gebied in Duitsland rond de gelijknamige rivier die eveneens delen van Frankrijk en Luxemburg beslaat. Het staat van oudsher bekend als een vruchtbare wijnstreek, maar kent ook historie in de vorm van klassieke steden als Trier en Koblenz. Ruwweg wordt de grens van de streek tussen deze twee plaatsen getrokken.

Er zijn allerlei redenen op te noemen om deze Duitse regio te bezoeken. Zo proef je de sfeer van vroeger in pittoreske dorpjes als Bernkastel-Kues, waar smalle straatjes met traditionele vakwerkhuizen je soms het gevoel geven dat je terug in de tijd bent gereisd.

Het gebied rond de Moezel staat misschien niet bij iedereen op de radar als een spannende bestemming, maar toch valt hier zowel voor jong als oud een uitdagende vakantie in de natuur te beleven. Beklim steile rotsen, leg wandeltochten af door het bos en geniet van de mooiste uitzichten vanaf oude ruïnes in de heuvels.

Al eeuwenlang staat de Moezelstreek op de kaart als een van de belangrijkste wijnregio's van Europa. De wijnbouw in de omgeving laat zich kenmerken door steile wijngaarden en de productie van wijnen met een frisse en verfijnde smaak. De Romeinen verbouwden hier meer dan 2000 jaar geleden al wijn en hebben een blijvende indruk achtergelaten in de Moezelstreek. Zo zie je in steden als Trier nog altijd overblijfselen uit het Romeinse tijdperk en kun je een heuse Romeinse wijnroute volgen door dit zonovergoten gebied.