Top activiteiten in München

Erfgoed, culturele activiteiten en feesten die je niet mag missen: München is een topbestemming voor een verrassende en onvergetelijke stedentrip.


München, de geheime hoofdstad van Duitsland

München, dat regelmatig terug te vinden is in de lijst met prettigste steden om in te wonen, combineert het zoete leven met een dynamisch temperament. 

München biedt vele faciliteiten voor alle soorten sporters. Breng in de hoofdstad van Beieren eens een bezoek aan het Olympiapark, waar je een duik kunt nemen in het zwembad, kunt schaatsen op de kunstijsbaan of je hardloopprestaties kunt verbeteren op de atletiekbaan. Ongewoon maar waar: je kunt zelfs surfen midden in München, op de rivier de Eisbach!

Wat cultuur betreft biedt München meer dan vijftig kunstinstellingen, waaronder de onontkoombare pinacotheken en het museum van de Residentie. Als je enthousiaster wordt van technologische innovaties dan van schilderijen, is het BMW-museum voor jou gemaakt!

Niet voor niets wordt München ook wel de "hoofdstad van het bier" genoemd: ieder jaar wordt in deze Duitse stad in september het Oktoberfest gevierd. Ook de rest van het jaar kun je in de Biergarten een goed glas drinken, onder het genot van een traditionele Münchner Weißwurst.

Alvast proeven van de sfeer? Bekijk dan deze video over München!