Top activiteiten in Sauerland

Het Duitse skigebied Sauerland is ook wel bekend als het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen. Als je geen hardcore skiër of snowboarder bent of je met het gezin de sneeuw wilt opzoeken, ben je in dit pittoreske gebied aan het juiste adres.


Wintersporten met het hele gezin in Sauerland

Het aantal kilometers zwarte piste is in Sauerland op een hand te tellen. Het grootste gedeelte van de pistes is blauw en rood. Veel pistes zijn ’s avonds verlicht, zodat je ook nog na zonsondergang op de ski’s kunt staan. Door de komst van meerdere moderne sneeuwkanonnen ben je in het gebied tegenwoordig altijd sneeuwzeker.

Langlaufliefhebbers kunnen in Sauerland fantastische tochten maken. Mag het wel wat sneller, dan  kun je in een bobslee of rodelkar stappen, en met kinderen is een tocht per arrenslee een topactiviteit. Er zijn veel kinderspeelplaatsen én de meeste skischolen bieden speciale klasjes voor kleintjes aan.Het gebied leent zich ook perfect voor een middagje relaxen in de spa, een duik in lagune-zwembaden en een bezoek aan kart- en bowlingcentra of een indoor schaatsbaan.

Als de zon ondergaat, komen de glazen bier en hapjes op tafel. In de vele restaurants, après-ski-hutten en discotheken kun je jezinnen goed verzetten. Er is altijd wel wat te beleven in Sauerland!