Topactiviteiten in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in het zuidwesten van Duitsland is wereldwijd bekend om de sprookjes van de gebroeders Grimm die zich er afspelen. Maar niet alleen Assepoester en Repelsteeltje zwierven graag door de frisse dennen- en sparrenbossen. Ook toeristen vinden hun weg naar de prachtige wandelroutes en weldadige thermaalbaden in het gebied. Bovendien is het Woud favoriet bij wintersporters die het graag dicht bij huis zoeken.


De sprookjesachtige omgeving van het Zwarte Woud

Skiërs en snowboarders kunnen vooral terecht rond de hoogste berg in het gebied: de 1493 meter hoge Feldberg. De berg zelf is vooral in de zomer een bezoekje waard. In de winter kun je los op de pistes van zijn buren: de bergen Seebuck en Grafenmatt. Je kunt er behalve skiën en snowboarden ook langlaufen en rodelen en voor alle niveaus is er een passende afdaling. Heb je even geen zin in de latten, dan kun je in de omgeving ook ijsklimmen, snowkiten, een jeneverstokerij bezoeken en een duik nemen in het zwembad.

Trek gekregen van alle actie? Het Zwarte Woud heeft een groot aantal restaurants met topchefs en Michelinsterren. In de gezellige lokale restaurantjes kun je proeven van specialiteiten als de bekende Schwarzwälder Schincken (ham). Die spoel je weg met een traditionele Wässerli: Schnaps gemaakt van kersen, pruimen, peren of ander fruit.

Familiebestemming Zwarte Woud is ook een paradijs voor kinderen. In de winter zijn er klasjes voor de allerkleinsten en grotere kinderen kunnen op de oefenweiden en lage pistes hun techniek onder de knie krijgen. In de zomer kunnen ook de allerkleinsten genieten van de prachtige natuur van dit indrukwekkende grote bos.