Top activiteiten in Ecuador

Onze bestemmingen


Ontdek de vele gezichten van Ecuador

Ecuador is een klein landje aan de Stille Oceaan in Zuid-Amerika, ingenesteld tussen Colombia en Peru. Het land wordt, zoals de naam al aangeeft, doorsneden door de evenaar en heeft een intrigerende natuur en bijzondere geschiedenis waarin de Inca's en Spanjaarden een belangrijke rol spelen.

De Galapagoseilanden, waar de wortels liggen van Darwins evolutietheorie, vormen een van de belangrijkste trekpleisters van Ecuador. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong en herbergen talloze bijzondere diersoorten, zowel aan land als onder water. Een bezoek aan de Galapagoseilanden is niet anders dan uniek te noemen.

Andere populaire plekken zijn de hoofdstad Quito en Cuenca. Quito heeft een schitterend historisch centrum vol koloniale architectuur. Wandel door de stad en breng een bezoek aan de weelderige Iglesia de la Compañía de Jesús om het interieur te bewonderen. Voor een fraai uitzicht op de stad beklim je de heuvel El Panecillo.

Een rustiger alternatief voor Quito is Cuenca, gebouwd op de resten van een Incastad. Ook deze stad heeft vele mooie koloniale bouwwerken en bovendien heb je de mogelijkheid een uitstapje te maken naar het Parque Nacional Cajas in het Andesgebergte. Het park ligt in een regenachtig gebied vol meren en een rijke flora en fauna.

Boek je reis en ontdek de stedelijke en natuurlijke hoogtepunten van Ecuador!