Top activiteiten in Galapagoseilanden


Beleef de magie van de Galapagoseilanden

De unieke vulkanische Galapagoseilanden, 1000 kilometer uit de kust van Ecuador, zijn een van de belangrijkste trekpleisters van dit land op de evenaar. Ontdek talloze diersoorten en laat je betoveren door het natuurschoon.

De Galapagoseilanden worden gevormd door vijf grotere bewoonde eilanden en enkele tientallen kleinere eilandjes. De eilanden zijn wereldberoemd om hun natuurschoon en omdat hier de wortels van Darwins evolutietheorie liggen. In 1835 meerde de briljante wetenschapper met het schip de Beagle aan op de eilanden om het bijzondere dierenrijk te bestuderen.

Dankzij de afgelegen locatie van de eilanden is er een zeer bijzonder dieren- en plantenrijk ontstaan. Je ziet hier onder andere de galapagosschildpad, die alleen op deze eilanden voorkomt. Deze enorme schildpad kan wel tot 250 kg wegen. De dieren hebben weinig met bedreigingen te maken en zijn daarom in het geheel niet schuw. Je kunt de meeste dieren dus van heel dichtbij fotograferen.

Ook onder water is van alles te zien. Aan het begin van het jaar, als de zee rustig is, kun je hier geweldig snorkelen. Je ziet onder andere schildpadden, zeeleeuwen en zelfs pinguïns.

Overbrug de 1000 kilometer vanaf het vasteland en ontdek de buitenaardse schoonheid van de Galapagoseilanden!