Top activiteiten in Estland

Onze bestemmingen


Estland van noord tot zuid


Estland is het kleinste en noordelijkste land van de Baltische Staten. De hoofdstad Tallinn weet vele bezoekers te trekken met haar schoonheid, maar ook buiten de stad zijn interessante plekken te ontdekken.

Een reis naar Estland zal voor de meeste mensen bestaan uit een bezoek aan de hoofdstad Tallinn. Het historische centrum van deze stad, Vanalinn genoemd, staat met reden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Alexander Nevski-kathedraal is een van de meest opvallende bezienswaardigheden met de fraaie koepels. Het weelderige interieur is ook zeker een foto waard. Buiten de stadsmuren vind je een veel moderner gezicht.

Helemaal aan de andere kant van het land ligt het plaatsje Mõniste, een prachtig openluchtmuseum waar je langs de geschiedenis van Estland kunt lopen, vanaf de steentijd tot de negentiende eeuw.

Actieve vakantiegangers worden ook op hun wenken bediend in Estland. In Otepää vind je een van de beste wintersportlocaties van het land. Skiliefhebbers die nabij Tallinn verblijven, kunnen uitwijken naar Vimka – Viimsi Mäepark op zo'n twintig minuten rijden. Wandelliefhebbers kunnen nog ietsje verder doorrijden naar Nationaal Park Lahemaa aan de kust. Dit park biedt niet alleen mooie natuur, maar ook culturele bezienswaardigheden zoals landhuizen.