Eventkalender

1mrt.  - 11mrt. Florida Strawberry Festival 303 North Lemon St., Plant City, FL, 33563 Het spectaculaire aardbeienfestival in Hillsborough County

Informatie over het event

Klein, rood en ongelooflijk lekker: aardbeien zijn voor veel van de inwoners van Hillsborough County gewoon hét lievelingsfruit. Ze hebben een heel festival gewijd aan deze zoete vruchten en vieren dat wel elf dagen lang met zo'n 500.000 bezoekers.

Wil je ook bij het aardbeienfestival zijn? Plan dan je stedentrip naar Hillsborough County.

Adres

303 North Lemon St., Plant City, FL, 33563

2mrt.  - 4mrt. Salon du Chocolat Brussel Tour & Taxis, Avenue du Port 86C, Brussel, 1000 Het internationale chocoladefestival in Brussel

Informatie over het event

Wie het Brusselse chocoladefestival bezoekt, ervaart niet alleen chocogenot in de vorm van truffels en bonbons op het hoogste niveau. Het Belgische chocoladefestival verrast ook met een parade van chocoladekleding en laat zien hoe je van bier en chocolade een heerlijke drank kunt maken. Ook voor de jongste gasten wordt gezorgd met speciaal smulgoed voor kinderen en een hele reeks activiteiten.

Ben je ook een hopeloze chocoholic? Plan dan nu je stedentrip naar Brussel.

Adres

Tour & Taxis, Avenue du Port 86C, Brussel, 1000

10mrt.  - 12mrt. Taste Florence Food Festival Stazione Leopolda, Viale Fratelli Rosselli 5, Florenz FI, 50144 Eten, design en leefstijl: het festival van de Italiaanse keuken

Informatie over het event

Culinaire specialiteiten komen op het foodfestival in het Italiaanse Florence samen met lifestyle en keukendesign. Bij zo'n 300 marktkraampjes kun je proeven en kennismaken met innovaties en traditie. Je lievelingsproducten kun je ter plekke kopen en meenemen naar huis. Bovendien zijn er interessante discussies en voordrachten over gezond eten.

Heb je de smaak te pakken gekregen voor dit evenement? Combineer dan kunst en cultuur met een stedentrip naar Florence.

Adres

Stazione Leopolda, Viale Fratelli Rosselli 5, Florenz FI, 50144


Eten, drinken, genieten: culinaire evenementen over de hele wereld

Deze food evenementenkalender is voor iedereen die op reis graag kennismaakt met de lokale keuken, en voor iedereen die van lekker eten houdt. In onze kalender verzamelen we de beste eetfestivals en culinaire markten, in binnen- en buitenland. Wie weet kun je je vakantie combineren met een van de culinaire evenementen in de buurt? Of je nu geïnteresseerd bent in de allernieuwste trends op het gebied van haute cuisine, veganistische gerechten of eenvoudige street food, in onze food event-kalender vind je voor ieder wat wils.

Culinaire evenementen in eigen land

Foodies hoeven niet eens ver te reizen om interessante food festivals en culinaire markten te verkennen. In Amsterdam worden het hele jaar door culinaire evenementen georganiseerd. Van bekende evenementen als de Rollende Keukens op het Westergasterrein tot de minder bekende Pure Markt. Ook in andere Nederlandse plaatsen zijn geregeld leuke culinaire festivals, zoals Vissch in Scheveningen en het gezellige Preuvenemint in Maastricht.

Food events in het buitenland

Maar ook wat verder weg zijn er interessante food events. Je kunt je volgende stedentrip misschien wel combineren met een food festival ter plaatse. Ga bijvoorbeeld naar festival The Taste of London en neem meteen de tijd om de rest van Londen te verkennen. Gek op chocola? Ga dan in februari naar Brussel, zodat je niet alleen Manneke Pis kunt bezoeken, maar ook chocola kunt proeven tijdens het event Salon du Chocolat. Eet je veganistisch en ben je in juni in Berlijn? Dan is een bezoek aan The Green Market een aanrader. Of deze markt vind je niet alleen veganistische gerechten, maar ook mode, cosmetica en handgemaakte producten.

Ontdek hier onze topbestemmingen voor een culinaire stedentrip:

Stedentrip naar Londen
Stedentrip naar Parijs
Stedentrip naar Rome
Stedentrip naar Milaan
Stedentrip naar Barcelona
Stedentrip naar Berlijn
Stedentrip naar Hamburg
Stedentrip naar Brussel 
Stedentrip naar Antwerpen 
Stedentrip naar Stockholm

X

Zoek je bestemming

Alle auteurs