Culinar

1okt.  - 7okt. Stadt Land Food Markthalle Neun, Eisenbahnstraße 42/43, Berlijn , 10997 Het platform voor de landbouw

Informatie over het event

Stadt Land Food is beurs, festival en platform tegelijk. Al voor de derde keer vindt dit jaar in de hippe Berlijnse Markthalle Neun dit evenement voor landbouw en ambachtelijke levensmiddelenproductie plaats. Naast voordrachten en debatten kun je marktkraampjes met ecologische, regionale en eerlijk geproduceerde levensmiddelen bezoeken.

Wil je ook meepraten over de nieuwe landbouw? Kijk dan meteen naar een stedentripje naar Berlijn.

Adres

Markthalle Neun, Eisenbahnstraße 42/43, Berlijn

10997

6okt.  - 6okt. 25th Annual Golden Spurtle: World Porridge Making Championship Carrbridge Village Hall, Main Street Carrbridge , PH23 3AS De wereldkampioenschappen pap koken

Informatie over het event

Porridge, porridge en nog meer porridge: bij het 25e wereldkampioenschap porridge in de highlands van Schotland gaat het alleen maar over de geliefde ontbijtpap. Deelnemers uit de hele wereld wedijveren om de titel van beste papmaker. De winnaar ontvangt een gouden spurtle, een traditioneel, Schots keukengereedschap. Uitzonderlijke creatieve papcreaties worden bekroond met een speciale vermelding.

Als echte porridgefan kun je je dit evenement niet laten ontgaan. Boek vandaag nog je reis naar Carrbridge.

Adres

Carrbridge Village Hall, Main Street Carrbridge

PH23 3AS

6okt.  - 8okt. VIS|SCH Visafslag Scheveningen, Visafslagweg 1, 2583 DM Den Haag , 2583 Beleef de Noordzee culinair

Informatie over het event

Bij het culinaire visfestival VIS|SCH draait alles om het culinaire aanbod dat de visrijke Noordzee te bieden heeft. Geniet onder het genot van een wijntje of biertje van vis en zeevruchten in diverse, smakelijke gerechten. Om het geheel helemaal af te maken, is er gezellige livemuziek. Bij workshops en kookshows krijg je tips en trucs voor het bereiden van vis- en schaaldiergerechten.

Wil je de culinaire hoogtepunten van de Noordzee meebeleven? Boek dan nu je stedentrip naar Den Haag.

Adres

Visafslag Scheveningen, Visafslagweg 1, 2583 DM Den Haag

2583

14okt.  - 14sep. Deventer Bokbierfestival Grote Kerkhof 38 , 7411 KV Deventer Bockbierfestijn voor liefhebbers van gerstenat

Informatie over het event

Weet je een ambachtelijk biertje op zijn waarde te schatten? Op het Deventer Bokbier Festival kun je een groot aantal verschillende bockbieren proeven en van lekkere hapjes smullen. Dankzij de grote verscheidenheid aan bierbrouwers is er ook voor kenners nog het een en ander te ontdekken. Tijdens deze dag vol afwisseling is er een aanbod aan veelzijdige activiteiten waaraan je ook kunt deelnemen.

Wil jij ook in een relaxte sfeer van nieuwe biertjes genieten? Dan vind je hier je stedentripje naar Deventer.

Adres

Grote Kerkhof 38

7411 KV Deventer

27okt.  - 28okt. VegfestNL 2018 Jaarbeursplein , 3521 AL Utrecht Helemaal vegan: lekker eten en veel inspiratie

Informatie over het event

Vegan, fairtrade, palmolie- en kunststofvrij. Verheug je op een veelzijdig productaanbod van ongeveer honderd exposanten en ontmoet een massa gelijkgestemden om ervaringen uit te wisselen over de veganistische levensstijl. Tijdens dit festival staan kookdemonstraties en lezingen helemaal in het teken van het veganisme.

Wil je in een ontspannen sfeer nieuwe producten en trends ontdekken en inspiratie opdoen zodat je met gemak zonder dierlijke producten kunt leven? Kom dan hier meer te weten over een stedentrip naar Utrecht.

Adres

Jaarbeursplein

3521 AL Utrecht

27okt.  - 28okt. Eat & Style Düsseldorf Hansaallee 321 , 40549 Düsseldorf Het inspirerende food-event dat een echte must is

Informatie over het event

Maak het helemaal mee: bij dit evenement gaat het om zelf ervaren, uitproberen en nieuwe dingen ontdekken. Als je van foodtrends niet genoeg kunt krijgen, kun je hier dankzij nieuwe ingrediënten, workshops, wedstrijden en andere foodies inspiratie opdoen voor koken en bakken.

Heb je zin in een buitengewoon creatief en communicatief food-event? Kies dan een stedentrip naar Düsseldorf.

Adres

Hansaallee 321

40549 Düsseldorf

26okt.  - 28okt. Pompoenfestival in Retz Hauptplatz , 2070 Retz Groot pompoenenfestijn

Informatie over het event

Als in oktober de sappige en stevige pompoenen in volle pracht zijn, is niet alleen tijd om ze te oogsten, maar ook om een feestje te vieren. Dit je kun je nu precies doen op het grote pompoenenfestival, oftewel Kürbisfest, in het Oostenrijkse Retzer Land. Bovendien kun je hier in een idyllische ambiance ook van muziek, folklore en een gezellige drukte genieten. De kleine en grote honger wordt uiteraard ook gestild door de grootste bessen ter wereld: denk maar aan pompoensoep, risotto met pompoen of pompoenpannenkoeken.

Houd je van pompoenen en de traditionele keuken? Boek dan meteen je stedentrip naar Retz.

Adres

Hauptplatz

2070 Retz


X

Zoek je bestemming

Alle auteurs