Top activiteiten in Lapland

Welkom in het land van de Samen! Lapland, met zijn noorderlicht, betoverende bossen en onweerstaanbare landschappen, laat je magische momenten beleven waarvan je vroeger alleen maar kon dromen.


Magisch Lapland

Gewikkeld in een warme deken beleef je een unieke tocht in een slee die wordt getrokken door honden of rendieren. Wie durft waagt zich aan een sneeuwschoenwandeling om de omgeving van Saariselkä te ontdekken. Ben je niet bang voor een beetje kou? Neem dan een duik in de bevroren zee!

Lapland is ook een plek waar je onvergetelijke momenten beleeft. Zo kun je in Fins Lapland bijna 200 nachten per jaar genieten van het prachtige noorderlicht. Groot en klein willen een bezoek aan Rovaniemi, het dorp van de Kerstman, niet missen. Je kunt er die legendarische figuur en zijn grappige kabouters begroeten!

Je verblijf in Lapland is ook een goede gelegenheid om kennis te maken met de Samen: een volk met een rijke cultuur dat in het noorden van Noorwegen, Finland en Zweden woont. Gedenkwaardige ontmoetingen in een sneeuwwit landschap zijn gegarandeerd...