Topactiviteiten in de Bourgogne

Fietsen, cultuur en de beste wijn in de Bourgogne 


Kastelen, abdijen, glooiende landschappen en de lekkerste wijn. Maak kennis met de Bourgogne. In deze Franse streek is niets zo belangrijk als een goede Grand Cru en is 'genieten' de lijfspreuk van elke bewoner. 

Een beetje wijnkenner vindt geen betere plek op aarde dan de Bourgogne. Het departement Côte d'Or is de schatkamer van de allerbeste wijnen. Hier ligt de wijnhoofdstad Beaune met het Wijnmuseum en tientallen proeverijen. In Beaune wordt elk jaar een wereldberoemd wijnfeest gehouden. Maar ook het historische Dijon, bekend van de mosterd en de prachtige druivenplantages, is het bezoeken meer dan waard. 

Genoeg over wijn. De Bourgogne is ook de streek van lieflijke dorpjes en natuurwonderen. Je vindt er lange wandelroutes langs grotten met prehistorische schilderingen. Het natuurpark Combe-Lavaux mag je niet missen. En wie van mountainbiken houdt kan zijn hart ophalen in het bergachtige Morvan. Bezoek dan ook gelijk Autun, een stad vol Romeinse opgravingen. 

De abdij van Fontenay is een absolute must-see. Door de goede staat en het unieke uitzicht wordt het klooster regelmatig als filmset gebruikt. Het kasteel van Cormatin, vlakbij Cluny, is al net zo indrukwekkend. In het labyrint van de smalle straatjes in Troyes kom je ogen en oren te kort om al het moois in je op te nemen.