Terug naar resultaten

Eurockéennes Festival

In het geweldige natuurreservaat in Malsaucy wordt elk jaar een van de grootste muziekfestivals van Frankrijk georganiseerd. Het driedaagse festival Eurockéennes vindt meestal begin juli plaats. Dit muziekfestival trekt festivalgangers aan dankzij de hoge kwaliteit van de programmering en de unieke locatie in de open lucht tussen twee meren.

1

Line Up

Editors, Iggy Pop, Dropkick Murphys, Solange... het zijn maar een handje namen van artiesten die de vier podia van Eurockéenes deze zomer gaan betreden. Voor muziekliefhebbers van elk genre is er wel iets te vinden!


2

Slapen

Houd je van campings? Ga dan naar de camping van het festival. Deze is namelijk gratis en goed uitgerust. Je kunt er terecht met een tent, een caravan of een camper. Voor een originelere ervaring kun je een tipi huren op het terrein. Wil je meer comfort? Dan kun je een kamer boeken in een van de hotels van Belfort, op slechts een paar kilometer afstand van het festivalterrein.3

Vervoer

Er rijden shuttles van TER van Belfort naar het terrein van Eurockéennes. Vanaf Montbéliard neem je de bus die vanaf het centrum vertrekt, of je komt met de fiets over het fietspad dat van de stad naar het meer van Malsaucy loopt. Er is ook een grote parkeerplaats voor auto’s naast het festivalterrein.


4

Een fun fact over Eurockéennes

De groep Blur stond in 1995 op Eurockéennes. Ze hadden een opmerkelijk verzoek voor de organisatoren. Ze wilden een schaal vol beroemde chocoladesnoepjes, maar dan alleen de groene. Om te voldoen aan hun verzoek heeft een lid van de crew met veel geduld hele zakken van dit bekende snoep gesorteerd.


5

De pluspunten van Eurockéennes

Ben je gevoelig voor solidariteit en ecologische waarden? Dan is Eurockéennes ideaal voor jou. Het festival is toegankelijk voor invaliden, ze steunen verschillende organisaties, er zijn sponsoracties en het afval wordt zelfs gescheiden. Het festival is een voorbeeld op het gebied van verantwoordelijk en duurzaam gedrag.


6

Te zien en te doen op het festival

Tijdens het festival worden er op de camping van Eurockéennes allerlei activiteiten georganiseerd. Je kunt er 24 uur per dag iets te eten of te drinken krijgen en je kunt genieten van straattheater.


7

Niet te missen in de omgeving

Bezoek Belfort en zijn bezienswaardigheden tijdens Eurockéennes: de citadel, het oude centrum, de leeuw van Bartholdi. Natuurliefhebbers gaan naar de top van de Ballon d’Alsace, die midden in het regionale natuurpark de Ballons des Vosges ligt.