Terug naar resultaten

Des Vieilles Charrues Festival

Ga je dit jaar op vakantie naar Betagne en houd je wel van een feestje? Dat komt mooi uit! Combineer je verblijf met een bezoek aan het Les Vieilles Charrues festival in Finistère. Kom deze zomer naar Carhaix-Plouguer om de concerten van je lievelingsartiesten bij te wonen. Een breed aanbod van verschillende stijlen en een levendige sfeer staan op het programma, midden op het prachtige, Bretonse platteland.

1

De line-up

Muziekliefhebbers worden dolenthousiast wanneer ze zien welke internationale headliners hun opwachting maken. Ook Franse artiesten zijn doorgaans goed vertegenwoordigd op het festival.


2

Waar slaap je?

Op Les Vieilles Charrues is overal aan gedacht. Zo vind je er bijvoorbeeld Woodcamp, met verschillende typen tenten voor 2-6 personen. Best leuk, kamperen in een tipi!

Voor degenen met een beperkt budget biedt het festival daarnaast tickets voor een gratis camping waar je je eigen tent kunt opzetten. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om je op te frissen en een hapje te eten.

Als je meer comfort wilt, reserveer je een kamer in een van de hotels of vakantiehuisjes in de buurt van het festivalterrein, in de omgeving van Carhaix-Plouguer

Foto: Getty images3

Hoe kom je er?

 

Per vliegtuig: zorg dat je op het vliegveld in Brest landt.

Per auto: er zijn twee grote parkeerplaatsen die vanaf 10:00 uur geopend zijn.

Per trein: reis naar het station in Carhaix. Ieder half uur rijden er busjes naar het festivalterrein.

Per bus: vanaf de belangrijkste steden in de regio.


4

Leuk weetje

Les Vieilles Charrues (gouel an Erer Kozh in het Bretons) vindt plaats in Bretagne en dat zal niet snel ontgaan. Om deze regio en de Bretonse cultuur te eren, komen verschillende artiesten het podium op, gewikkeld in de Gwenn-ha-Du, de zwart-witte Bretonse vlag.


5

Pluspuntje

Les Vieilles Charrues was in 2014 met 225.000 bezoekers het drukstbezochte festival van Frankrijk. De feestelijke sfeer is dus voor 100% gegarandeerd!

Foto: Shutterstock


6

Zien en doen op het festival

Vergeet niet om tijdens het festival een lokale specialiteit te proeven, zoals een crêpe. Nadat je lekker hebt gegeten, ga dan eens luisteren bij de optredens van minder bekende artiesten. Op Les Vieilles Charrues worden beroemde artiesten namelijk afgewisseld met rijzende sterren...

 


7

Niet missen in de omgeving

Niet ver van het festivalterrein vind je de beroemde ruige stranden van Bretagne, de stad Brest en de beroemde Mont-Saint-Michel.

Foto: Getty Images