Terug naar resultaten

Met je geliefde naar de Côte d’Azur

Onder de strakblauwe lucht van de Franse Riviera ben je even helemaal weg. De Côte d’Azur is expert op het gebied van verleiding. Stelletjes van alle leeftijden worden betoverd door de prachtige streek. Van Bandol tot Monaco worden je zintuigen geprikkeld door de omgeving: een smaragdgroene zee die zich uitstrekt tot aan de horizon, verlaten baaien met opspattend water, heuvels bezaaid met olijfbomen en het prachtige licht van de Zuid-Franse zon.

 

De schitterende kustwegen van de Var

Genieten in Bandol 

In de winter slaapt het havenstadje Bandol, maar zodra de eerste lentedagen aanbreken, is er van alles te beleven. Loop arm in arm over de prachtige promenade in de schaduw van palmbomen, maak een eerste tussenstop op een van de bankjes van het stadspark en droom weg bij de geur van jasmijn.

Wandel ’s avonds naar de haven om de vissersboten te bewonderen met de ondergaande zon op de achtergrond. Romantischer kan bijna niet!

Wanneer de zon onder is, gaan jullie naar een van de restaurants in de haven. Geniet van een spaghetti met langoesten en een glas heerlijke rode wijn uit de streek. 

De Gouden eilanden, een paradijs op aarde

In het kuststadje Toulon klimmen jullie naar de top van de pittoreske wijk Mourillon. Daar ontdekken jullie de traditionele zeep uit Marseille,met viooltjes. Vervolg jullie reis daarna naar de aanlegsteiger van Giens, vanuit waar je de boot kunt nemen naar de eilanden voor de kust.

Deze eilanden van Hyères zijn per boot makkelijk te bereiken. Dit toevluchtsoord is sinds een halve eeuw beschermd gebied met prachtige landschappen. De eilanden Porquerolles, Port-Cros en Levant hebben elk een eigen karakter en landschap. Ontdek welk eiland het best bij jullie past.

 

De magie van de bergen van Maures

Daar waar de rosé volop vloeit 

Het fantastische strand van l’Estagnol ligt in de gemeente Bormes-les-Mimosas en is een van de best bewaarde geheimen aan de kust van de Var. Tussen de wilde wijnranken en olijfbomen ligt het prachtige witte zand datgrenst aan een charmant dennenbos.

Aan het eind van het strand ligt het Fort de Brégançon, waar jullie lunchen met een gegrilde Saint-Pierre (vis). Vervolgens nemen jullie een verfrissende duik in het smaragdgroene water.

Aan het eind van de middag maken jullie een stop in een van de prachtige wijngaarden. Dit is de ideale gelegenheid om de rosé de Provencete proeven.

bandol(1).jpg
De prachtige kustlijn van Bandol

De kleuren van de Middellandse Zee

Wanneer jullie verder langs de kust rijden naar Domaine du Rayol, komen de Mediterrane geuren jullie direct tegemoet. De heerlijke geuren maken een bezoek aan de beroemde tuin zelfs met ogen dicht de moeite waard! Er zijn honderden soorten planten en bloemente vinden in de Jardin des Méditerranées, zoals bougainvilles uit Californië, mimosa’s uit Cap en eucalyptus uit Australië.

Neem vervolgens de route des crêtes die door het massif des Maures loopt en bewonder de dichte begroeiing van paarse gewassen. Aan het einde van de weg wacht Saint-Tropez opjullie!

In de haven van Saint-Tropez luisteren jullie naar het geluid van aanmerende zeilboten en jachten. Vervolg jullie route naar de place des Lices voor een potje jeu de boules in de schaduw van de platanen. Jullie interesse in het spel zal hier ongetwijfeld aangewakkerd worden.

Saint rafael.jpg
De schattige straatjes van Saint-Raphaël

De geuren van de Alpes-Maritimes

De rode gloed van het massif de l’Estérel

De kliffen van vulkanisch gesteente van de Estérel hebben een opvallende rode kleur en lijken uit de zee op te doemen. In dit massief ligt de stad Saint-Raphaël: een vakantiebestemming die populair is dankzij de marina (jachthaven), de prachtige Romeinse villa’s en de steile inhammen.

Cannes

Vervolg jullie route richting de Alpes-Maritimes waar de schitterende baai van Cannes zich uitstrekt. Bezoek de Croisette om de wind door jullie haren te laten waaien en je wederhelft te verassen. Aan deze beroemde boulevard, waar je vele juweliers en winkels met haute couture vindt, is er volop de gelegenheid voor een kadootje.

Wanneer je het binnenland weer intrekt, wordt je omringd door heuvels met citroenbomen en komen de heerlijkste geuren je tegemoet.

Nice en Monaco

Nice is de Italiaanse diva onder de steden aan de Côte d’Azur: de stad is prachtige met haar promenade des Anglais, okerkleurige gevels van de place Masséna en Baie des Anges.

Maar het prinsdom Monaco kan er ook wat van. Het lijkt wel of de gebouwen uit de zee omhoog rijzen. Bovendien wemelt het er van de beroemdheden.

Saint-Tropez, een tijdloze mythe om samen te ontdekken

De haven van Saint Tropez ligt op een schiereiland en werd vooral internationaal bekend dankzij Brigitte Bardot. Maar ook vóór haar tijd werden andere artiesten verleid door de gekleurde markt, de schaduwrijke pleintjes en de wilde baaien. Tegenwoordig kunnen de luxe boetiekjes nog steeds rekenen op een zaak vol beroemdheden, die vervolgens gaan zonnen op de privéstranden van Pampelonne. Saint Tropez is in trek bij de rijken der aarde, maar heeft gelukkig haar charme van weleer behouden. Het is nog steeds gastvrij, authentiek en romantisch.

De Côte d’Azur volgens Pascal Chaumeil

De film L’arnacoeur (2010), vertelt het verhaal van professionele ‘koppelbreker’ Romain Duris en een rijke erfgename die op het punt staat te trouwen (Vanessa Paradis). De romantische film speelt zich af in Monaco en omgeving. De charmante acteurs zorgen ervoor dat de film en de stad waarin die zich afspeelt, je hart veroveren.

De Côte d’Azur in het kort 

Beste tijd om te gaan

Het hele jaar door, dankzij het gematigde Mediterrane klimaat. De zomer trekt festivalgangers en beroemdheden die zin hebben in een feestje. In de lente en de herfst is de sfeer minder uitzinnig en zijn de dagen zacht en zonnig. Hoewel het in de winter af en toe regent, is het niet vaak koud.

Vervoer

Auto: om de kleine dorpjes aan zee of in de aangrenzende bergen te bezoeken.

Trein: verbindingen tussen de grote kuststeden, van Menton tot Toulon.

Bus: dicht netwerk, maar in de zomer kan de dienstregeling afwijken in verband met het drukke verkeer.

Vliegtuig: 4 vliegvelden (Toulon-Hyères, Nice, Marseille en La Môle).

Slapen

Aan de hele kust zijn veel overnachtingsmogelijkheden: van chique hotels, Provençaalse herbergen, appartementen die per week gehuurd kunnen worden tot bed & breakfasts. In het hoogseizoen is reserveren vaak verplicht. Ook zijn er veel campings te vinden, zowel aan zee als in het binnenland.

Eten & drinken

La Roustide: 34, rue Beaumont, Nice.

Le Péché gourmand: 8, rue de l’Oratoire, Grasse.

Le Chaudron: 4, rue Adolphe Thiers, Cassis.

Top 4 romantische evenementen 

Februari: Carnaval van Nice, parades op de Promenade des Anglais.

Maart: Bloemencorso van Lavandou, optochten met praalwagens en Provençaalse activiteiten.

Mei: Filmfestival van Cannes, twee weken vol luxueuze filmfestiviteiten.

Mei: Bravade van Saint-Tropez, optochten van ‘scheepsvaarders’ in de straten en op het water.