Top activiteiten in Les Sybelles


Een onvergetelijk gezinsuitje in de sneeuw van Les Sybelles

Of je nu gaat voor een sportief uitstapje met vrienden of een familievakantie in de sneeuw: maar weinig skigebieden kunnen tippen aan de fantastische pistes en voorzieningen van Les Sybelles in de Maurienne. Het gebied is ook nog eens eenvoudig te bereiken en relatief voordelig in vergelijking met sommige nabijgelegen skioorden.

Tot het domein Les Sybelles in de Franse Alpen behoren zes skigebieden, waaronder befaamde wintersportbestemmingen als La Toussuire en Le Corbier. In totaal bestaat het domein uit 124 pistes, bij elkaar goed voor 310 kilometer aan afdalingen die qua moeilijkheidsgraad variëren van groen tot zwart. Met name de brede rode pistes in Les Sybelles staan goed bekend onder ervaren wintersporters.

Als wintersportbestemming voor het hele gezin is Les Sybelles uitermate geschikt. Al vanaf 2,5 jaar oud is het mogelijk voor kinderen om hier skilessen te volgen bij speciaal hiervoor aangestelde instructeurs. Ook voor oudere kinderen en meer gevorderde skiërs worden activiteiten en lessen op maat georganiseerd. Voor wie de sneeuw eens op een heel andere manier wil ervaren zijn er hondensledes en een speciale slee-piste. Na een dag op de piste kun je ontspannen in de après-skibar of een hapje eten bij een lokale bistro.

Ook 's zomers zijn er genoeg activiteiten, zoals mountainbiketochten en boogschietwedstrijden. Zo hoef je je zelfs als de sneeuw is gesmolten geen moment te vervelen op deze actieve vakantiebestemming voor jong en oud.