Terug naar resultaten

Marseille in één minuut: havenmetropool met oosterse uitstraling

Marseille is na Parijs de oudste en grootste stad van Frankrijk. De gunstige ligging ten opzichte van Noord-Afrika heeft immigratie altijd gestimuleerd, vooral vanuit Algerije, en als gevolg daarvan is deze havenmetropool een echte smeltkroes van culturen geworden. Veel toeristen in het gebied laten de stad links liggen of rijden er gewoon doorheen, maar Marseille heeft meer te bieden. Liefhebbers van kunst en cultuur zullen genieten van de vele indrukwekkende historische gebouwen, fanatieke wandelaars kunnen lange wandelingen maken over spectaculaire paden langs de Middellandse Zee en strandliefhebbers kunnen ook geschikte plekjes vinden. Voor lekkerbekken is de stad ook zeker een bezoek waard, met haar rijke culinaire traditie met vooral verse zeevis en schaaldieren en vele oosterse gerechten.

Deze video is geproduceerd door Framfilm

In deze interessante video zie je onder meer de volgende hoogtepunten van de stad. 

Vieux Port ♦ (0:12)

Het hart van Marseille klopt in de oude haven. Naar verluidt vind je in de buurt van de vissers- en sportbootjes in het glinsterende water de enige plek waar je echte bouillabaisse kunt eten. Verschillende boottochten voeren vanuit de haven naar de spectaculaire kalkstenen rotsen van de Calanques of naar de eilandjes voor de kust. 

Kathedraal van Marseille ♦ (0:17)

De kathedraal van Marseille, meestal Cathédrale de la Major de Marseille genoemd, is gebouwd in de 19e eeuw. De kerk is een combinatie van gotische en romantische stijlen met byzantijnse elementen. Het bouwwerk is ongeveer net zo groot als de Sint-Pietersbasiliek in Rome en biedt plaats aan 3000 bezoekers.

Marseille_view.jpg

Notre-Dame de la Garde ♦ (0:27)

Vanaf grote afstand zie je de Bedevaartskerk van Maria liggen op een heuvel boven Marseille. De kerk is beter bekend als 'La Bonne Mère', oftewel de goede moeder. Het kleurcontrast van de stenen geeft het gebouw een oosters karakter. Op deze plek heb je schitterende uitzichten over de hele stad, de haven en de zee.

Château d'If ♦ (0:39)

Dit kleine fort op een gelijknamig rotseiland voor de kust van Marseille is zeker een bezoekje per boot waard. Dit kasteel werd in de 16e eeuw gebouwd voor koning Frans I van Frankrijk en later gebruikt als gevangenis. Château d'If was de setting voor het wereldberoemde boek 'De Graaf van Monte-Cristo' van Alexandre Dumas.

Plage Borély ♦ (1:11)

Als je even geen bezienswaardigheden wilt bezoeken, is dit strand de perfecte plek. Ontspan je in de zon en neem een verkoelende duik in de diepblauwe zee. Bars en restaurants hebben van alles te bieden en vanuit het reuzenrad heb je een fantastisch uitzicht op het strand en de zee. 

Heb je al zin gekregen om een stukje van de Oriënt te ervaren in Europa? We hebben geweldige reisdeals voor Marseille voor je!