Terug naar resultaten

5x Normandië met kinderen

Tikva Looijen

Blogger Tikva sleept haar gezin graag mee de wereld over. Ze kan je alles vertellen over reizen met kinderen en verklapt haar beste tips.

Normandië is een fijne Franse vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Het wordt er vrijwel nooit te heet, de afstand vanuit Nederland is niet al te ver en toch ben je echt van huis. Met goed eten, Franse stadjes en veel afwisseling. De kust bestaat uit fotogenieke krijtrotsen, maar er zijn ook lange zandstranden waar je alle ruimte hebt voor je handdoek.

1

Kasteel Falaise, op pad met de iPad

Kastelen zijn altijd leuk met kinderen en in Normandië heb je keuze genoeg. Onze absolute aanrader is het kasteel Falaise. Op het beeldscherm zien we de kale ruimtes van nu transformeren naar de warme kamers van toen. Onze dochter gaat met de iPad op speurtocht, waarbij spelletjes en historische informatie elkaar goed afwisselen. Waar je anders misschien snel uitgekeken was in het lege kasteel, is dit dankzij de ipad een hoogtepunt van je vakantie.

Place Guillaume le Conquérant, 14700 Falaise, Frankrijk

Foto: Tikva Looijen


2

Pretpark Festyland

Lekker van een waterglijbaan sjezen of in de wildwaterbaan varen. Stoer en misselijk kom je uit de Hamer van Thor. Festyland is het meest afwisselende pretpark van Normandië, met meer dan twintig verschillende soorten attracties. Ze hebben zich laten inspireren door de Vikingen en die stijl is mooi doorgevoerd in het park. Festyland is het leukste om te bezoeken als je minimaal 1 meter lang bent, want dan mag je in het grootste deel van de attracties. 

Route de Caumont, 14760 Bretteville-sur-Odon, Frankrijk

Foto: Tikva Looijen3

Mont-Saint-Michel, Werelderfgoed

Je kunt niet naar Normandië gaan en Mont-Saint-Michel missen. Na Parijs is dit de meest populaire toeristische bestemming van Frankrijk, en terecht. Het eiland met abdij was vroeger alleen met laagwater over het zand te bereiken. Het ziet eruit als een plek uit een film. Het is er dan ook altijd knetterdruk, zorg dus dat je er vroeg bent. Na het dorpje en de abdij bekeken te hebben, kunnen kids nog uren schelpjes en krabbetjes zoeken op het strand rondom Mont-Saint-Michel.

Mont-Saint-Michel

Foto: Tikva Looijen


4

Fietsen met Les Trouvillaises langs het strand

Je hebt fietsen en je hebt Les Trouvillaises. Deze voertuigen zijn nog het beste te omschrijven als elektrische skelters. Ze rijden heel soepel en hiermee vlieg je door het dorp en over het houten pad langs het strand van Trouville-Sur-Mer. Kinderen voorop en papa en mama mogen trappen. Een hele leuke manier om een stadje te bekijken en ook op het strand is er genoeg te zien, omdat hier veel surfers en kitesurfers actief zijn.  

4 Place Foch, 14360 Trouville-sur-Mer, Frankrijk

Foto: Txllxt TxllxT, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons


5

Dinomuseum Paléospace Odyssey

Het Paléospace Odyssey museum is leuk voor kleine dinofans. Er zijn hier in de buurt ook echte dinosporen nog te zien in de rotsen en in het museum zijn verschillende van de hier gevonden botten te zien. Voor kinderen zijn er ook diverse spelletjes te doen waardoor ze meer leren over dinosauriërs. Weten ze al welke dino’s planten aten en voor welke exemplaren je echt moest uitkijken? 

5 Avenue Jean Moulin, 14640 Villers-sur-Mer, Frankrijk

Foto: Tikva LooijenZoek naar hotels in Normandië met Expedia

Bewaar op Pinterest: