Terug naar resultaten

Doe een dansje op de pistes van Paradiski

Een mededeling voor feestgangers en nachtbrakers: deze winter is het skidomein Paradiski ‘the place to be’ om op grote hoogten uit je dak te gaan. Het domein strekt zicht uit over meer dan 420 kilometer pistes. Wil je tussen de afdalingen door op een andere manier plezier maken op de besneeuwde hellingen? Dan moet je naar de wintersportgebieden van La Plagne, Peisey-Vallandry en Les Arcs. Hier kun je helemaal losgaan in de discotheken aan de voet van de Mont-Blanc.

 

Festivals en bars in La Plagne

Mix Mountain Festival

Het rustige dorpje Montalbert ligt in het skigebied van La Plagne. De allerbeste Franse en internationale dj’s komen hierheen om te spelen op het Mix Mountain Festival. Eind januari staat het kleine skigebied een paar dagen lang geheel in het teken van dit festival. Trek comfortabele schoenen aan en geniet van de verschillende activiteiten die het festival te bieden heeft.

Heb je trek gekregen? Boven aan de pistes worden Mix and Grill-lunches georganiseerd met uitzicht op de Mont-Blanc. Op het programma staan barbecue en muziek. Geniet van je entrecote en verbrand alle calorieën meteen weer op de dansvloer voordat je de pistes weer opgaat.

De bar in

‘s Avonds ga je richting de bars in het skigebied Montalbert. Hier draaien de dj’s hun sets en mixes. Er is zowel elektro als soul te beluisteren. Goed om te weten: de toegang tot het festival is gratis en je hoeft niet te reserveren.

Maak een mooi einde aan een paar dagen feesten in het skidomein Paradiski tijdens de afsluitende avond. De dj’s draaien de hele nacht door hun beste nummers op een podium in de open lucht. Er is maar één manier om warm te blijven: veel dansen.

disco ball.jpg
Foto : Vintage Fairytale onder licentie CC BY 2.0

100 kilometer per uur in Les Arcs

Les Arcs Spring Final

Ook in april kun je nog op vakantie naar het skidomein Paradiski. De winter loopt op zijn einde, maar niet getreurd: het skigebied van Les Arcs organiseert twee weken lang de Les Arcs Spring Final. Dit evenement wordt speciaal georganiseerd om optimaal te genieten van de laatste sneeuw van het seizoen.

Overdag beleef je volop spanning en sensatie op de verschillende pistes die speciaal voor de gelegenheid zijn aangelegd. Bij Deux Têtes, in Arc 1600, gooi je al je souplesse in de strijd tijdens een gratis introductieles Slackline of Highline. Het doel is om als een echte koorddanser over een koord te lopen dat een paar centimeter (of meter) boven de grond is gespannen.

Potje golf

Vervolgens ga je richting Ride’n Golf in Arc 2000 waar je kunt golfen in de poedersneeuw. Kun je je niets voorstellen bij een combinatie van golf en sneeuw? Probeer het dan zelf uit op de baan met 9 holes in de buurt van de piste van Les Plagnettes.

En een feestje

De zon begint onder te gaan, maar het feest is pas net begonnen. De organisatoren van de Les Arcs Spring Final hebben een mooi programma in elkaar gezet om je te vermaken. Op verschillende spots van skidomein Paradiski kun je genieten van onder andere concerten, percussieworkshops en dj-sets. Kortom, een perfecte combinatie om het geluid rond te laten galmen door de bergen.

crepes.jpg
Smullen van Franse crêpes Foto: Abi Porter onder licentie CC BY 2.0

Verwelkom de winter in Peisey-Vallandry

Borrelen

Je hebt je koffer nog maar net neergezet in je knusse kamer of je eerste activiteit staat al op het programma, en wel in het VVV-kantoor van Peisey-Vallandry. Hier word je verwelkomd in het skidomein van Paradiski met een traditionele welkomstborrel. Op de borrel staan glühwein en een proeverij van Beaufort voor je klaar om je helemaal in de stemming te brengen. Deze gezellige sfeer vormt de perfecte gelegenheid om kennis te maken met andere vakantiegangers en de instructeurs van het skigebied te ontmoeten. De borrel vindt elke zondag plaats.

Carnaval en crêpes

Ga je op vakantie tijdens Mardi Gras, de dag voor Aswoensdag? Vergeet dan niet om je mooiste verkleedkleren mee te nemen. De heerlijke geur van warme crêpes komt je al tegemoet wanneer je de stoeltjeslift Derby instapt, tussen Arcs 1800 en Vallandry.

Op de laatste dag van carnaval staat er een crêpe party op het programma, geschikt voor jong en oud. Dit feest wordt georganiseerd door de VVV van Peisey-Vallandry. Er wordt een prijs uitgereikt voor het mooiste kostuum, er is muziek en er zijn heerlijke pannenkoeken.

Je kunt er echt niet meer omheen: komende winter ga je op vakantie naar Paradiski.

Het Europees Filmfestival van Les Arcs

In december wordt het Europees Filmfestival georganiseerd in het skigebied van Les Arcs. Ieder jaar staat de cinematografische productie van een Europees land centraal. 7 dagen lang staan voorstellingen van korte films, voorpremières en documentaires op het programma van dit grootste culturele evenement van het skidomein Paradiski. Liefhebbers van films moeten hier zeker naartoe.

Top 5 evenementen in Paradiski

Januari: Mix Mountain Festival in La Plagne. Met dj’s en een dansvloer met uitzicht op de Mont-Blanc.

Februari: Crêpes Party in Pleisey-Vallandry. Trek je mooiste kostuum aan om kans te maken op een prijs.

April: Les Arcs Spring Final, activiteiten om het einde van het seizoen te vieren in Les Arcs.

December: Europees Filmfestival van Les Arcs.

December: festiviteiten tijdens de feestdagen in de verschillende skigebieden van het domein. Met kerstmarkten, activiteiten, spellen en lichtshows.

Paradiski in het kort

Beste tijd om te gaan

In januari, om de sfeer van het Mix Mountain Festival van La Plagne mee te maken, of in april tijdens de Les Arcs Spring Final.

Vervoer

Pendelbus: een netwerk van 6 pendelbuslijnen (gratis) verbindt de verschillende skigebieden van het skidomein Paradiski. Let op, ‘s nachts rijden de bussen niet.

Carpoolen: om samen met andere feestgangers ‘s nachts naar de concerten en andere activiteiten te gaan.

Slapen

Reserveer in Paradiski een kamer in een hotel in de buurt van de bars en discotheken van La Plagne, Pesey-Vallandry of Les Arcs, zodat je de hele nacht kunt feesten.

Eten & drinken

Les belles Pintes: Le Refuge du montagnard, Les Arcs, Bourg-Saint-Maurice

Bar La Mine: Plagne 1 800, Mâcot-la-Plagne

Le Baryon: Les Drus, Mâcot-la-Plagne

Le Fontana: dorp, Vallandry 

Paradiski volgens Enak Gavaggio

Het skidomein Paradiski heeft zijn eigen humoristische internetserie. In de Webshow de Rancho kruipt de Franse freestyleskiër Enak Gavaggio in de huid van het personage Rancho. Rancho neemt ons in zijn eigen wereld mee op hilarische avonturen vol emoties. Je krijgt gegarandeerd de slappe lach.