Terug naar resultaten

Rock en Seine Festival

Het nieuwe studiejaar begint in rock-'n-rollstijl, dankzij het grootste festival van Parijs, in het park van Saint-Cloud. Festival Rock en Seine staat al heel wat jaren op de agenda van de Franse hoofdstad. Het festival vindt plaats tijdens het laatste weekend van augustus aan de rand van Parijs. Artiesten van wereldformaat maken hier hun opwachting. En jij ook!

1

De line-up

De beste artiesten uit de internationale rockwereld komen bij elkaar tijdens Rock en Seine. Ze wisselen elkaar af op de vijf podia van het festival van het Ile-de-France. Op de line-up van 2017 staat onder andere: PJ Harvey, Franz Ferdinand, The Kills, Band of Horses en Cypress Hill. 


2

Waar slaap je?

Het festivalterrein ligt aan de rand van Parijs. Rock en Seine biedt je de gelegenheid om een plaats op de camping te reserveren. Deze optie is uitsluitend bedoeld voor degenen die het festival blijven. Je hebt keuze uit een plaats voor 2 of 4 personen, met of zonder ontbijt.

Als je meer comfort wilt, kun je een kamer reserveren in een van de vele hotels in Parijs. Er zijn oneindig veel mogelijkheden!

Na een wilde avond neem je simpelweg de nachtbus, tram of metro om weer naar het centrum van de stad te gaan.3

Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam vlieg je meerdere malen per dag naar Parijs. Natuurlijk kun je ook de trein of de bus nemen.

Eenmaal in Parijs:

  • Per metro: lijn 10, halte Boulogne - Pont de Saint-Cloud,
  • Per tram: lijn T2, halte Parc de Saint-Cloud;
  • Per bus overdag: lijn 52, 72, 126, halte Parc of Pont de Saint-Cloud
  • Per nachtbus: N12 en N61, halte Pont de Sèvres.


4

Grappig feitje

In 2009 vond de scheiding van de Engelse groep Oasis op dit festivalterrein plaats. Op 28 augustus, een paar minuten voor ze zouden opkomen, kregen de broers Gallagher ruzie en kondigde Noel uiteindelijk aan dat hij de groep zou verlaten.


5

Pluspuntje

Rock voor het hele gezin: honderd kleine rockers van 6 t/m 10 jaar kunnen deelnemen aan Mini Rock en Seine. Er is een speciaal programma met workshops en verhalen die geweldig zijn voor aanstormende talentjes en de kinderen bezighouden, weg van de menigte.


6

Zien en doen op het festival

In Village du Disque, vlakbij het festival, kun je platen en cd's kopen en krijg je advies van onafhankelijke platenhandelaren en de aanwezige platenlabels.


7

Niet missen in de omgeving

Gun jezelf rust tussen twee concerten door en wandel door de tuinen van het staatseigendom van Saint-Cloud. En sla vooral een bezoek aan Parijs niet over! Als je langs de Seine wandelt, kom je vanzelf bij de Eiffeltoren.