Topactiviteiten in de Provence

Een vakantie in de Provence is een totaalervaring: wakker worden onder een strakblauwe hemel met de geur van lavendel in je neus, gaan slapen met het tsjirpen van de krekels, lange autoritten over pittoreske landweggetjes en picknicken tussen de olijfbomen. De bijzondere, ontspannen sfeer van deze Franse regio, gecombineerd met eindeloos veel activiteiten en bezienswaardigheden, maken dit gebied tot een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders.

Onze bestemmingen


Wakker worden met de geur van lavendel in de Provence

De ligging van het gebied is prachtig: ingeklemd tussen de Middellandse Zee, het Rhônedal en Italië, kun je in de Provence genieten van bergen, zee en het uitgestrekte platteland, met lavendelvelden van ongeëvenaarde schoonheid.  

Dit stukje Frankrijk is een geweldige plek voor al je sportieve, romantische en culinaire avonturen. Met een rijk gevarieerd historisch en artistiek erfgoed, vind je hier op elke straathoek een nieuwe verrassing. En vergeet niet om te genieten van de heerlijke roséwijnen uit het gebied.

Als je niet kunt wachten om te ontspannen en op ontdekkingstocht te gaan in een prachtige regio met een zacht, mediterraan klimaat, kijk dan niet verder! Raadpleeg onze reisgidsen voor de leukste tips en bestbewaarde geheimen van de Franse Provence.