Terug naar resultaten

Avignon in één minuut: kunst, cultuur en recreatie in de Provence

Avignon is de ideale uitvalsbasis voor een reis door de schilderachtige Provence en het zuiden van Frankrijk. De stad heeft veel meer te bieden dan alleen de wereldberoemde brug uit het volksliedje 'Sur le pont d'Avignon'. Het indrukwekkende Palais des Papes, waar in de 14e eeuw verschillende pausen woonden, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In juli staat de stad in het teken van een theater-, dans-, en zangfestival dat massa's kunst- en cultuurliefhebbers trekt van over de hele wereld. Als je gewoon lekker wilt relaxen, zijn de gezellige cafés van Avignon ideaal voor je. De sfeer is er ongedwongen.

Deze video is geproduceerd door Framfilm

In deze video zie je onder meer de volgende hoogtepunten van de stad. Kun je ze allemaal herkennen?

Palais des Papes ♦ (0:09)

In het hart van de stad staat het schitterende Palais des Papes, dat in de 14e eeuw als residentie van de Franse pausen diende. Het paleis was destijds het centrum van de katholieke kerk. Het enorme bouwwerk, dat op een fort lijkt, is tot op de dag van vandaag beeldbepalend voor Avignon. 

Kathedraal van Avignon ♦ (0:14)

Deze indrukwekkende kerk werd oorspronkelijk in de 12e eeuw gebouwd, maar de kapellen aan weerszijden werden toegevoegd in de 14e eeuw. De kathedraal herbergt talloze kunstschatten, waaronder een bisschopstroon van wit marmer, en is de ook de laatste rustplaats van de Franse pausen.  

Avignon-view.jpg

Église Saint-Pierre ♦ (0:25)

Deze kerk uit 1356 met een schitterende gotische voorgevel is gewijd aan Peter I van Saint-Pol, van wie de stoffelijke resten hier worden bewaard. In de kerk zijn diverse indrukwekkende beelden en schilderijen te bewonderen, die zijn gemaakt door Simon de Châlons, Parrocel en Nicolas Mignard.

Pont d'Avignon ♦ (0:41)

De Pont Saint Bénézet, beter bekend als de Pont d'Avignon, werd in de 12e eeuw gebouwd over de Rhône en was destijds de langste brug in Europa met een lengte van circa 900 meter. Nadat de brug schade had opgelopen vanwege overstromingen en verschillende keren opnieuw was opgebouwd, werden in de 17e eeuw alle restauratiewerkzaamheden gestaakt, zodat er tegenwoordig alleen nog een paar delen van de brug te zien zijn. De brug is echter nog steeds een grote trekpleister, niet in het laatst dankzij het volksliedje 'Sur le pont d’Avignon'. 

Place de l'Horloge ♦ (1:07)

Dit pittoreske plein, dat een populaire ontmoetingsplek is in Avignon, is de perfecte plek om in een café te gaan zitten en de wereld aan je te laten voorbijtrekken. Het gildehuis met de klokkentoren is hier ook te vinden. Elk uur worden de klokken geluid door levensgrote poppen. Kinderen vinden het leuk om hier een ritje te maken in de prachtige draaimolen.

Ook zin om naar de Provence te gaan? We hebben geweldige reisdeals voor Avignon!