Top activiteiten in Valloire-Valmeinier (Galibier Thabor)


Toppistes voor beginners en gevorderden in Valloire-Valmeinier

Op de grens van de Noordelijke en de Zuidelijke Alpen ligt het Franse skigebied Galibier-Thabor dat vernoemd is naar de twee hoogste bergtoppen van het gebied. Galibier-Thabor bestaat uit Valloire en Valmeinier, twee dorpen in de Maurienne-vallei dicht bij de Italiaanse grens, een populaire bestemming voor een familievakantie in de sneeuw.

Rond Valloire en Valmeinier tref je verspreid over drie bergen zo'n 150 kilometer aan skipistes aan, waaronder 32 rode en 9 zwarte pistes. Met 20 groene en 28 blauwe pistes is dit gebied ook een absolute aanrader voor beginnende skiërs. Met name bij Valmeinier is het door de aanwezigheid van deze toegankelijke afdalingen voor iedereen mogelijk om een bijzondere tocht te maken.

In tegenstelling tot sommige grote skigebieden in de regio, viert in Valloire en Valmeinier de commercie nog geen hoogtij. De dorpen zijn bijzonder sfeervol en het gebrek aan massatoerisme zorgt voor een ontspannen sfeer op en rond de piste. Dit in combinatie met de toegankelijke pistes maakt dat Galibier-Thabor een prima wintersportlocatie is voor het hele gezin.

De authentieke sfeer komt ook terug in de gezellige restaurants waar het heerlijk vertoeven is na een lange dag op de piste. Geniet in een echte Franse bistro van een welverdiende warme maaltijd en begeef je vervolgens naar een van de gastvrije cafeetjes voor een glaasje génépi. Het maakt niet uit of je nu met een groep vrienden komt of op wintersport gaat met de kinderen: in Galibier-Thabor voelt iedereen zich thuis.