Top activiteiten in Gambia


Overwinteren in zonnig Gambia 

Waanzinnige natuur met ongekend veel wildlife, gegarandeerde zonneschijn en uitgestrekte stranden. Gambia is de ideale plek om de Hollandse winter even te vergeten. Met een cocktail onder een palmboom is veel beter dan fietsen door de regen. 

Het Afrikaanse continent is rijk aan de meest adembenemende natuurschatten. In Gambia zijn er talloze mogelijkheden om wilde dieren te zien. Begin met een safari op de savanne in het Abuko Natuurreservaat. Daar leven meer dan 270 diersoorten. Wat dacht je van de krokodillen, verschillende apensoorten en de angstaanjagende, maar prachtige python. Vervolgens stap je op de boot voor een riviertocht langs het dichtbegroeide tropische regenwoud. Wie weet spot je nog een nijlpaard! 

In de hoofdstad Banjul maakt je kennis met het echte leven in Gambia. Bezoek de levendige Albert Market en het National Museum. Of boek een tour naar James Island, waar je leert over de heftige slavernijgeschiedenis van Gambia. Vanuit Banjul kun je dolfijnen spotten of met een vissersboot mee naar de mangrovebossen. 

Actieve vakantiegangers gaan waterskiën of surfen. En wie wil leert de djembé spelen of echte Afrikaanse kunst maken.