Top activiteiten in Griekenland

Griekenland is het land van goden en legendes. Door het hele land vind je ruïnes die herinneren aan het leven in de tijd van schrijvers, wijsgeren en wiskundigen als Homerus, Pythagoras, Socrates en Plato. Ga op zoek naar die eeuwenoude verhalen in de hoofdstad van de Oudheid: Athene. De perfecte bestemming voor een culturele citytrip. 


Griekenland: eeuwenoude verhalen en zonnige eilanden

Griekenland is ook het land van de duizenden eilanden in de Middellandse Zee. Santorini, Kreta, Kos, Rhodos en Corfu zijn favoriet onder toeristen uit de hele wereld. De kilometerslange zandstranden, afgelegen baaitjes, strandgrotten en de azuurblauwe zee zorgen voor dat ultieme vakantiegevoel. 

Griekenland is niet voor niets een populaire bestemming. In de lente, zomer en het najaar schijnt de zon altijd. En iedereen kan er terecht. Er zijn feesteilanden waar veel jongeren komen, dorpen met romantische restaurantjes én kindvriendelijke stranden. En niet geheel onbelangrijk; het leven is er heel goedkoop. De ideale mix voor een heerlijke vakantie. 

Waar je ook naartoe gaat, zorg ervoor dat je proeft van de rijke, Griekse keuken. Nergens ter wereld zijn de olijven zo smaakvol als hier. Door het hele land vind je wereldberoemde gerechten als moussaka en souvlaki. De Grieken zijn er gek op!