Top activiteiten in Athene


Athene, stad van de goden

Athene, de kraamkamer van onze democratie, van kunst en wetenschap en vooral: bron van prachtige verhalen. Laat je een weekend lang inspireren door de hoofdstad van de Oudheid!

Overal in de stad kom je ze tegen: de verhalen uit de Griekse mythologie. Over Zeus, Poseidon en Hera en natuurlijk over de beschermgodin van deze stad: Athene. De stad vertelt haar geschiedenis via schitterende monumenten. De Akropolis, een sterk staaltje antieke bouwkunst, steekt boven alles uit, als de Griekse goden op hun Olympus. 

Duik in het hart in van de bruisende stad, waar de grens tussen mythologie, geschiedenis en de moderne tijd bijna onzichtbaar is: alles loopt hier in elkaar over en het verleden lijkt even levend als het nu. Dwaal door de levendige straatjes van het centrum, met hun winkeltjes en taverna’s en hun energieke sfeer, en over de markten vol kleur en verrassingen.

Kom je naar Athene, dan ontdek je de oorsprong van de Olympische Spelen en natuurlijk van de beroemde marathon! Je proeft heerlijke traditionele gerechten in authentieke sfeer en kunt daarnaast volop genieten van zon en zee. En... je ontdekt het zinderende nachtleven. Athene leeft, meer dan ooit!