Top activiteiten in Kefalonia


Authentieke Griekse charme op droomeiland Kefalonia

Kefalonia is het grootste van de Ionische Eilanden. Deze eilandengroep voor de westkust van Griekenland is van zichzelf al rijk aan beroemde toeristische trekpleisters, maar toch kunnen er maar weinig tippen aan de sfeer, stranden en gastvrijheid van Kefalonia.

De grootste eye-catcher van Kefalonia is ongetwijfeld Myrtos Beach. Dit paradijselijke plekje ligt ietwat weggestopt in een baai aan de noordkant van het eiland. Verwacht hier zelfs in de zomer geen overvol strand met toeters en bellen, maar een wonderschone, zonovergoten zandstrook die uitzicht biedt op het azuurblauwe water van de Ionische Zee. De authentieke en ongerepte uitstraling zijn hier dan ook de echte kers op de taart.

Nog iets verder in noordelijke richting staat je een andere droombestemming te wachten. Hier, op het meest noordelijke puntje van het eiland, ligt Fiskardo, een romantisch vissersdorpje met de uitstraling van een ansichtkaart uit lang vervlogen tijden. Zowel overdag als in de avond is de aanblik van de kleurrijke restaurantjes in de haven iets wat je nog lang zal bijblijven. Je kunt hier gewoon aanschuiven voor een overheerlijke Griekse maaltijd of een zomerse cocktail.

Een reis door het binnenland van Kefalonia brengt je langs ruigere, bergachtige gebieden waar druiven worden geteeld voor de fruitige Robola-wijnen die op Kefalonia worden geproduceerd. Een flesje lokale wijn is dan ook een perfect aandenken van je vakantie op dit sfeervolle Griekse eiland.

Meer tips lees je in het artikel over 5 topactiviteiten op Kefalonia