Top activiteiten in Kos

Kos-stad is in de zomermaanden een waar stapparadijs. Ontdek de uitbundige bars en nachtclubs, om de volgende dag comfortabel uit te rusten aan het strand. Ben jij een beetje bijgekomen, maar je portemonnee nog niet? Geen nood: op Kos kun je voor een prikkie leuke dingen doen.


Op een klein budget naar bruisend Kos

Kos mag dan wel bekendstaan als feestbestemming, je kunt er ook voor nop een portie cultuur meepakken. In en om de stad vind je tientallen historische plekken die gratis te bewonderen zijn, zoals de zuilengalerij van Stoa, de tempels van Herakles en Afrodite en de oude markt Agora. Voor een appel en een ei bezoek je de Neratzia-burcht en voor een paar euro kun je op elke straathoek een fiets huren. Zo kun je de schitterende omgeving op je gemak verkennen. 

In Kos houden ze, net als overal in Griekenland, ook van lang tafelen. En voor lekker eten hoef je er niet veel te spenderen. Het aantal restaurants met betaalbare authentiek Griekse gerechten is eindeloos. En als je mazzel hebt, sluit je de maaltijd ook nog af met een heerlijk bakje yoghurt met honing en een glaasje ouzo. Dan ben je weer helemaal opgeladen voor een rondje in de beroemde Grote Barstraat en een spetterend feest in een van de vele clubs.

Bekijk al onze tips voor wat je niet mag missen op Kos